Foto: LETA

Aizvadītajā naktī un pirmdien piedzīvotā vētra un lietusgāzes ir radījušas būtiskus bojājumus dzelzceļa infrastruktūrā, īpaši nopietni tika skarta Jelgavas un Tukuma un līnija, kur atsevišķos posmos vilcienu satiksme pirmdien bija pilnībā apturēta, portālu "Delfi" informēja VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) pārstāve Agnese Līcīte.

Kā norāda Līcīte, Tukuma līnijas posmā Dubulti - Tukums II vētras laikā krituši vairāki desmiti koku, kas radīja ievērojamus kontakttīkla bojājumus. LDz darbinieki visas dienas garumā veikuši apjomīgus attīrīšanas darbus un pašlaik veic kontakttīkla atjaunošanu un defektu novēršanu, taču, ņemot vērā bojājumu apjomu, dzelzceļa pilnas funkcionalitātes atjaunošana šajā posmā tiek turpināta.

Dienas laikā tika pakāpeniski atjaunota elektrovilcienu kustība posmā Zasulauks-Dubulti, bet pirmdienas vakarā dīzeļvilcienu kustībai LDz atvēris vienu sliežu ceļi posmā Dubulti - Sloka, lai 30. jūlija rītā šajā posmā pasažieru pārvadātājs "Vivi" varētu norīkot dīzeļvilcienu. Vienlaikus tiks turpināti darbi elektrovilcienu kustības atjaunošanai, akcentēja Līcīte.

Līcīte aicina pasažierus ņemt vērā, ka otrdien, 30. jūlijā, posmā Dubulti - Sloka vilcieni kursēs samazinātā ātrumā, uz dzelzceļa pārbrauktuvēm dežurēs signālisti un organizēs transporta kustību. Tāpat gājēji un autovadītāji aicināti būt īpaši piesardzīgiem, šķērsojot dzelzceļa sliedes, jo vilcieni kursēs neierastos ritmos un pa neierastām sliedēm.

Informācija par paredzamo vilcienu kustības atjaunošanu posmā Sloka-Tukums tiks papildināta 30. jūlijā.

Savukārt Jelgavas līnijas posmā Olaine-Jelgava vētra un lietavas radīja plašus bojājumu dzelzceļa infrastruktūrā, tika bojāti elektrokontakttīkli un to balsti, visas dienas garumā krītoši koki traucēja atjaunot vilcienu kustību, tostarp, vairāki koki bija uzkrituši kustībā esošam LTG kravas vilcienu sastāvam. Tika ietekmēti ne vien reģionālie vilcienu reisi, bet arī Liepājas virziena vilcieni, kā arī Lietuvas pārvadātāja "LTG Link" reisi uz un no Rīgas, atklāja uzņēmumā.

Veicot vērienīgus postījumu seku likvidācijas darbus LDz Jelgavas līnijas posmā Olaine-Jelgava pirmdienas vakarā vilcienu kustībai atvēris vienu sliežu ceļu, tādējādi atjaunojot elektrovilcienu satiksmi šajā pasažieru līnijā. Lēmums par otra sliežu ceļa atvēršanu pasažieru vilcienu kustībai tiks pieņemts otrdien, informēja Līcīte.

LDz aicina pasažierus, kas tuvākajā diennaktī plāno izmantot dzelzceļa transportu, sekot līdzi aktuālajai informācijai pārvadātāja "Vivi" mobilajā lietotnē un mājas lapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!