Latvijā turpinās vētras un lietavu radīto elektrotīkla bojājumu novēršana. Otrdienas rītā elektroapgāde ir traucēta kopumā ap 12 000 klientu, plašākie traucējumi ir Olaines, Jelgavas, Mārupes, Bauskas un Dobeles novadā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā "Sadales tīkls".

Pirmdien spēcīgā vētra izraisīja postījumus AS "Sadales tīkls" un AS "Augstsprieguma tīkls" infrastruktūrā, bez elektroapgādes atstājot teju 50 000 klientu. Līdz šim "Sadales tīkls" kopumā ir novērsusi 124 vidēja sprieguma un 182 zemsprieguma spēcīgā vēja radītos bojājumus.

Šobrīd turpinās darbs pie tehniski sarežģītāko un laikietilpīgāko bojājumu novēršanas, jo atsevišķās vietās elektrotīkls bojāts mežos un purvainās vietās, kur darbs ar specializēto tehniku ir apgrūtinošs.

Joprojām daudzās vietās piekļuvi bojājumu vietām apgrūtina uz ceļiem kritušie koki un applūdušās teritorijas. AS "Sadales tīkls" turpina uzraudzīt situāciju un atkārtoti brīdina visus elektroenerģijas lietotājus par bīstamību, ko rada ūdens klātbūtne elektroiekārtām un elektroierīcēm. Redzot strauju ūdens līmeņa celšanos privāto māju vai saimniecības ēku tuvumā, iedzīvotāji aicināti laikus pārtraukt elektrības padevi, atslēdzot elektrības drošības slēdžus vai drošinātājus, tādējādi novēršot apdraudējumu.

Pamanot applūdušas transformatoru apakšstacijas, sadalnes, izskalotus balstus vai to konstrukcijas, kabeļus – nekādā gadījumā nedrīkst tuvoties šai teritorijai, bet par bīstamo situāciju uzreiz jāziņo operatīvajiem dienestiem, zvanot uz 112, vai "Sadales tīklam" uz diennakts bojājumu pieteikšanas tālruni 8404.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!