Foto: Publicitātes foto

Reorganizējot Siguldas novada pašvaldības iestādes, plāno ietaupīt 200 000 eiro gadā, Siguldas novada domes sēdē informēja domes priekšsēdētājs Linards Kumskis (LZP).

Lēmumā par iestāžu reorganizāciju ņemtas vērā audita rezultātā saņemtās rekomendācijas.

Dome nolēma līdz 1. septembrim reorganizēt Siguldas novada pašvaldības centrālo pārvaldi, likvidējot izpilddirektora vietnieka klientu apkalpošanas jautājumos amatu, izpilddirektora vietnieka saimnieciskajos jautājumos, kā arī izpilddirektora vietnieka izglītības, kultūras un sporta jautājumos amatu. Tiks izveidotas izpilddirektora vietnieka un centrālās pārvaldes vadītāja amata vietas.

Nolemts izveidot Siguldas pilsētas un Siguldas pagasta apvienību, kuras sastāvā būs Siguldas pilsēta un Siguldas pagasts, kurai pakārtoti izveidojama Siguldas pilsētas un Siguldas pagasta apvienības pārvalde un tās pārvaldnieks.

Transporta nodaļas nosaukums tiks mainīts uz nosaukumu – Transporta pārvalde.

Līdz šā gada 1. oktobrim reorganizēs Teritorijas attīstības pārvaldi, tās vietā izveidojot Attīstības un investīciju pārvaldi, kura būs atbildīga par uzņēmējdarbību un investīciju piesaisti, kā arī nekustamā īpašuma pārvaldību.

Tiks reorganizēta Pašvaldības infrastruktūras saimnieciskā nodrošinājuma pārvalde, kuras kompetencē būs transporta būvju, pašvaldības īpašumu, kā arī kapsētu pārvaldība, vienlaikus likvidējot Teritorijas attīstības pārvaldes Vides pārvaldības nodaļu.

Savukārt ar nākamā gada 1. janvāri Pašvaldības infrastruktūras saimnieciskā nodrošinājuma pārvaldi reorganizēs par iestādi Pašvaldības infrastruktūras saimnieciskā nodrošinājuma pārvalde.

Juridiskā pārvalde un Iepirkumu nodaļa tiks apvienota, izveidojot vienu struktūrvienību – Juridiskā un publisko iepirkumu pārvalde.

Savukārt Sabiedrisko attiecību pārvalde tiks pārveidota par struktūrvienību "Komunikācijas pārvalde", kuras kompetencē turpmāk būs arī ar zīmolvedību saistītie jautājumi.

Personāla pārvaldes struktūrā iekļaus darba un civilās aizsardzības speciālistu.

Klientu apkalpošanas pārvaldes nodaļu "Klientu apkalpošanas nodaļa" un "Dokumentu pārvaldības nodaļa" vietā izveidos divas vietnieku amata vietas – vietnieks elektronisko pakalpojumu jautājumos un vietnieks dokumentu pārvaldības jautājumos.

Izglītības un sporta pārvaldi ar šā gada 1. oktobri reorganizēs un izveidos iestādi "Siguldas novada Izglītības un sporta pārvalde". Lai efektivizētu izglītības pārvaldes funkcijas, darba organizāciju un atbildību kā atsevišķai iestādei, pašai parakstot līgumus savas kompetences ietvaros, tai skaitā par savstarpējiem norēķiniem, nodrošinot tiešo atbildību par izglītības jomu, tai skaitā par izglītības iestādēm, pakļautības ietvaros.

Informācijas tehnoloģiju nodaļa, Operatīvās komunikācijas centrs un amata vieta "Datu un informācijas drošības vadītājs" no 1. oktobra tiks iekļauti iestādes "Siguldas novada digitālais centrs" sastāvā.

Līdz 1. oktobrim tiks likvidēta Siguldas novada attīstības aģentūra, sadalot visas tās struktūrvienības starp citām iestādēm.

Līdz 1. oktobrim Siguldas novada kultūras centru reorganizēs par iestādi – Siguldas novada kultūras un tūrisma centrs, paplašinot tās kompetenci tūrisma jomā.

Siguldas novada kultūras centra direktoram līdz 30. septembrim jānodrošina jaunās iestādes nolikuma izstrādi un virzību apstiprināšanai pašvaldības domes sēdē, kā arī jānodrošina padotībā esošo struktūrvienību darbību regulējošo iekšējo normatīvo aktu izstrāde un apstiprināšana jaunā redakcijā, un jaunu amata aprakstu izstrāde un apstiprināšana amatpersonām un darbiniekiem.

Līdz 1. oktobrim Siguldas tehnoloģiju izglītības centru reorganizēs par iestādi "Siguldas novada digitālais centrs", paplašinot tā kompetenci informācijas tehnoloģiju, datu un informācijas drošības, kiberdrošības un operatīvas komunikācijas jomā.

Ar 2025. gada 1. janvāri nolemts izveidot Siguldas novada būvvaldi, tādējādi beigs pastāvēt Būvniecības kontroles pārvalde, kā arī komisija "Siguldas novada pašvaldības būvvalde".

Domes lēmumā noteikts, ka reorganizējamo, likvidējamo iestāžu, struktūrvienību, amata vietu līdzšinējās tiesības un saistības pārņem un turpina nodrošināt tās iestādes, struktūrvienības, amatpersonas vai darbinieki, kuri reorganizācijas, likvidācijas rezultātā pārņem minēto iestāžu, struktūrvienību, amatpersonu vai darbinieku kompetenci par attiecīgo funkciju, jomu, jautājumu.

Dome uzdeva pašvaldības izpilddirektoram un izpilddirektora vietniekam, centrālās pārvaldes vadītājam veikt šī lēmuma izpildes uzraudzības kontroli, tai skaitā nepieciešamības gadījumā nosakot atbildīgo par attiecīgās struktūrvienības nolikuma/reglamenta izstrādi, kā arī amatu aprakstu izstrādi.

Noteikts, ka visās Siguldas novada pašvaldības domes izveidotajās iestādēs un struktūrvienībās arī turpmāk grāmatvedības uzskaite organizējama centralizēti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!