Foto: Ilmārs Znotiņš/Prezidenta kanceleja

Jelgavas daudzdzīvokļu mājās ceturtdien ir atjaunota vētras dēļ traucētā elektroapgāde, bet karstā ūdens padeve atjaunota 37 adresēs, savukārt pārējās vietās turpinās bojājumu novēršana individuālajos siltumpunktos, liecina informācija pašvaldības mājaslapā.

SIA "Jelgavas nekustamā īpašuma pārvalde" (JNĪP) Avārijas dienestam līdz darbdienas beigām ir izdevies atjaunot elektrības piegādi visu apsaimniekoto namu dzīvokļos. Elektrība vēl nav pieslēgta atsevišķu ēku koplietošanas telpās.

Visu dienu tika atsūknēts ūdens no JNĪP apsaimniekoto daudzdzīvokļu ēku applūdušajiem pagrabiem, un šis darbs turpinās. Šobrīd JNĪP izdevies atjaunot elektrību visu apsaimniekoto daudzdzīvokļu māju dzīvokļos, taču ir ēkas, kurās elektrība vēl nav pieejama gaitenī, pagrabā un ēkas siltumpunktā. Notiek šo koplietošanas telpu žāvēšana, lai iespējami ātrāk elektrība tiktu pieslēgta arī šajās telpās.

Kopumā applūdušas bija JNĪP apsaimniekotās mājas.

Tomēr daļā māju vēl nav pieejams karstais ūdens, jo "Gren Jelgava" novērš plūdu radītās sekas ēku individuālajos siltumpunktos.

"Gren Jelgava" informē, ka turpina apzināt plūdos cietušo ēku individuālo siltumpunktu iekārtu tehnisko stāvokli un iespēju robežās novērst ūdens radītos bojājumus. Šodien līdz darbdienas beigām atjaunota 46 siltumpunktu darbība un karstā ūdens padeve 37 dažādās adresēs. Taču joprojām ir virkne adrešu, kurās karstā ūdens padeve traucēta, norāda uzņēmumā.

Apsekojot plūdu skartos siltumpunktus, speciālisti konstatējuši, ka daudzos siltumpunktos ir neatgriezeniski bojātas iekārtas, piemēram, karstā ūdens cirkulācijas sūkņi, automātika, procesori, un citas. Līdz ar to daudzu siltumpunktu darbību nav iespējams atjaunot uzreiz, jo būs vajadzīgi remontdarbi. Nepieciešamās detaļas un iekārtas pasūtītas, tomēr to piegāde prasīs laiku. Iekārtas, kas bija pieejamas piegādātāju noliktavās Latvijā, uzņēmums saņēma nedēļas pirmajā pusē, un tās jau izmantotas siltumpunktu iekārtu remontēšanai.

"Gren Jelgava" norāda, ka piegādātāji meklē risinājumus, lai pēc iespējas ātrāk piegādātu trūkstošās detaļas. Provizoriski tās Jelgavā varētu saņemt nākamajā nedēļā, un tad varētu turpināt darbus pie bojāto iekārtu nomaiņas. "Šī ir neierasta situācija, jo vienlaicīgi bojāts liels skaits siltumpunktu iekārtu, kas ir paredzētas visam siltumpunkta kalpošanas laikam un parasti ikdienā nav jāmaina. Tādēļ lieli rezerves krājumi nav pieejami uzreiz," skaidro "Gren Jelgava".

Aizvien ir arī ēkas, kuru siltumpunktos joprojām nav atjaunota elektrības padeve, tāpēc nevar nodrošināt ne siltumpunkta stāvokļa izvērtēšanu, ne tā darbību.

Darbi pie siltumpunktu apsekošanas un darbības atjaunošanas Jelgavā turpinās.

Kā ziņots, līdz pirmdienas vidum Jelgavā bija saņemti pieteikumi par stiprā lietus un vētras postījumiem no 120 daudzdzīvokļu mājām un ap 80 viendzīvokļa mājām.

Diennakts laikā nolija tuvu divu mēnešu normai. Tādu ūdens daudzumu Jelgavas sūknētavas nespēja novadīt, lai gan strādāja ar pilnu jaudu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!