Foto: jelgava.lv

Vēl nedaudz paaugstinoties ūdens līmenim Svētes upē, Jelgavas pusē piektdienas vakarā applūduši atsevišķi ielu posmi, norādīja pašvaldībā.

Slēgta satiksme Miezītes ceļa posmā no Sniega ielas līdz Kūliņu ceļam, kur uzliktas barjeras. Savukārt Būriņu ceļā no Baložu puses uzlikts vadstatnis, lai informētu, ka ceļš sāk applūst.

Patlaban applūdusi arī Keramiķu iela. Savukārt Palienas ielā pie Tērvetes ielas, caurteka aizlikta ar smilšu maisiem, lai ierobežotu ūdens plūdumu, informē pašvaldības iestāde "Pilsētsaimniecība".

Līdz šim jau bija applūdis Bāra ceļa posms pirms Bāra ceļa gājēju tilta, tāpēc jau dienas laikā tika slēgta satiksme Bāra ceļā no Būriņu ceļa līdz Miezītes ceļam.

Atbildīgie dienesti turpina novērot situāciju Svētes upē, lai operatīvi reaģētu uz plašākiem plūdu draudiem.

Jau ziņots, ka piektdien, ceļoties ūdens līmenim Svētē, sāka applūst zemākās vietas Jelgavas novadā un Jelgavā, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībās.

Jelgavas iedzīvotāji, kuriem nepieciešama palīdzība vai evakuācija, aicināti ziņot Pašvaldības operatīvās informācijas centram pa tālruni 8787 vai rakstīt uz e-pastu "info@poic.jelgava.lv".

Savukārt Svētes iedzīvotāji evakuācijas nepieciešamības gadījumā aicināti sazināties ar Svētes pagasta pārvaldes vadītāju Edgaru Grīnofu pa tālruni 29522868.

Arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests norāda, ka ir nepārtrauktā saziņā ar pašvaldībām.

Jau vēstīts, ka Jelgavas novads un Jelgava pamatīgi cietis vētrā un lietavās aizvadītajā svētdienā un pirmdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!