Foto: LETA

Veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) sacīja, ka sēdē pieņemts lēmums jau šomēnes izveidot darba grupu, kuras sastāvā būtu iekšlietu, veselības, labklājības, izglītības, finanšu, pašvaldību savienības pārstāvji, lai rastu veidus problēmas risināšanā.

Tāpat Abu Meri uzsvēra, ka jau šobrīd ir vietas, kur var ārstēt gan bērnus un jauniešus, gan pieaugušos, bet tās nav izvietotas koncentrēti.

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) uzsvēra, ka ir "jāpārdomā, kā mēs to visu saliekam kopā".

Narkotiku aprites apkarošana ar mērķi samazināt narkotiku pieejamību, izplatību un to lietošanu, nemainīgi saglabājas kā viens no prioritārajiem Valsts policijas darbības virzieniem, norādīja Kozlovskis.

Cīnoties pret narkotiku nelegālu apriti, Valsts policijas pastāvīgā redzeslokā ir, piemēram, "Telegram" vietne, kas tiek izmantota narkotiku realizācijai.

Veselības ministrijā norāda, ka šā gada aprīlī Narkotiku kontroles un narkomānijas ierobežošanas koordinācijas padome vienojās par grozījumiem, kas paredz atbrīvot no kriminālatbildības personas, kuras sniedz vai organizē palīdzību narkotiku lietotājiem pārdozēšanas gadījumā, lai saglabātu jaunieša dzīvību un veselību.

Šie likuma grozījumi ir spēkā, taču, lai tiktu mazināts pieprasījums pēc narkotikām un to radītais kaitējums, šīm izmaiņām ir jāiet roku rokā ar prevencijas sistēmu, tai skaitā panākot, ka atkarīgās personas ārstējas, tika uzsvērts kopsēdes laikā.

Diskusijas vēl tiks turpinātas par tvērumu un nosacījumiem par citām izmaiņām Krimināllikumā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!