Foto: Publicitātes foto

Šonedēļ kinopilsētā "Cinevilla" norisinājās ikgadējās AS "Sadales tīkls" organizētās profesionālās elektromontieru un citu enerģētikas jomas speciālistu mācības. Tajās šogad fokuss bija uz elektrotīkla uzturēšanu un atjaunošanu militāras krīzes apstākļos. Iespēja piedalīties mācībās bija arī portālam "Delfi". Elektromontiera lomā iejutās Edgars Bāliņš.

Mācībās piedalījās ap 450 dalībnieku no visas Baltijas.

Mācībās tika inscenēta militāra iebrukuma situācijas klātbūtne. Atbilstoši situācijas aprakstam mācību dalībniekiem bija jāpārbauda orientēšanās prasmes, vadoties pēc ģeogrāfiskām koordinātēm, elektrotīkla stāvokļa novērtēšanas un bojājumu novēršanas prasmes, bezpilota lidaparātu vadības prasmes un tā pielietošanas iespējas krīzes situācijā.

Tika trenētas arī iemaņas pirmās palīdzības sniegšanā sev vai citiem ievainotajiem. Mācībās piedalījās gan "Sadales tīkla" darbinieki, gan arī citu Latvijas energokompāniju darbinieki, kā arī viesi no Baltijas valstu enerģētikas uzņēmumiem.

Kā katru gadu, tiesneši vērtēja speciālistu tehnisko precizitāti un komandas sadarbību, īpašu uzmanību pievēršot darba drošībai militāras krīzes apstākļos.

Paralēli tehnisko speciālistu mācībām "Cinevillā" norisinājās arī diskusija, kurā aizsardzības jomas eksperti dalīsies ar ieteikumiem, kā sagatavot sevi un savu ģimeni krīzes situācijai, ko iekļaut 72 stundu somā u. tml.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!