Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Kuram gan nepatīk brīvdienās laiski atlaisties un pie kafijas vai tējas krūzes kaut ko palasīt? "Delfi" ik nedēļu publicē ap 500 rakstu, tāpēc šeit mūsu redaktori piedāvā izlasi ar labākajiem, svarīgākajiem un interesantākajiem šīs nedēļas rakstiem, ko veidojuši "Delfi" žurnālisti.

Iesaka "Delfi" Nacionālo ziņu nodaļas redaktore Danute Tomsone

Foto: Publicitātes foto

Tu dodies ceļojumā ar tūrfirmas autobusu uz ārvalstīm, bet iestrēgsti uz nezināmu laiku bez kontaktiem un saziņas ar brauciena rīkotājiem kaut kur pa vidu starp mājām un iecerēto galamērķi – diez vai tā izskatās kāda cilvēka sapņu ceļojums. Tomēr desmitiem bērnu un jauniešu, kā arī viņu vecāku tieši tāds murgs šonedēļ kļuva par realitāti – bērni palika pusceļā, viņiem nācās nakšņot autobusos un ārpus tiem, nebija skaidrs, kā viņi tiks mājup. Patlaban izskatās, ka šim nervus un arī vecāku maciņus kutinošajam ekstrēmajam notikumam būs laimīgas beigas – iesaistoties Latvijas valstij, kā arī savu artavu dodot pēdējās nedēļās pēc piedzīvotās spēcīgās vētras ne ar tiem siltākajiem vārdiem pieminētajiem apdrošinātājiem – bērni pēc piespiedu pauzes Portugālē un Spānijā ir sākuši ceļu uz mājām. Mēs par notikušo ziņojām lakoniski un saistoši:

Neskaitāmi būtiski jautājumi turpmākajās dienās vēl tiks risināti – kas īsti notika ar šī brauciena organizētāju tūrfirmu "Fisom", tās busiem, šoferiem, brauciena asistentiem, finanšu līdzekļiem, līgumiem ar apdrošinātājiem, kā arī pats galvenais – kur pēkšņi pazuda un kāpēc uz bērnu vecāku un žurnālistu zvaniem un elektroniskajām vēstulēm, ierakstiem sociālajās platformās neatbildēja pats firmas īpašnieks Matīss Dālbergs, kurš iepriekš labprāt bija sniedzis medijiem vairākas intervijas? Neliels ieskats par to rodams šajā rakstā:

Iesaka "Delfi" Analīzes un stāstniecības nodaļas redaktors Andris Kārkluvalks

Foto: AP/Scanpix/LETA

Karstie punkti pēc relatīvi mierīgāka perioda atkal gail baltkvēlē un likumsakarīgi šonedēļ īpašu uzmanību pievērsām tiem. Konflikts Tuvajos Austrumos milzt, pagaidām dodot vaļu arī argumentētām spekulācijām par iespējamajiem asinsnaidnieku Irānas un Izraēlas soļiem. Āfrikas Subsahārā spilgtāk iezīmējas reģiona nākotne: kā trāpīgi norāda militārais analītiķis Mārtiņš Vērdiņš – varam vērot Afganistānas déjà vu ne tikai ainavā, bet arī abu pušu taktikā. Tepat tuvāk Ukrainas armija pārkāpusi Krievijas robežu un līdz ar to arī kārtējo Kremļa "sarkano līniju". Tāpēc mans kolēģis Ansis Īvāns skaidro, ko Ukrainai dos un jau dod citas "sarkanās līnijas" pārkāpšana. Lasiet vairāk rakstos:

Iesaka "Delfi Bizness" galvenā redaktore Aija Krūtaine

Foto: Shutterstock

Vasaras izskaņa ir karstākais laiks mājokļu īres tirgū, jo būtiska šī tirgus daļa – studenti – meklē sev mājvietu. Savukārt dzīvokļu īpašniekiem šī ir iespēja izīrēt savu tukšo mājokli. "Delfi Bizness" sagatavojis divus praktiskus ceļvežus – vienu tiem, kas plāno pirmo reizi īrēt mājokli, un otru tiem, kas gatavojas pirmo reizi savu īpašumu izīrēt. Šajos rakstos atradīsiet informāciju gan par tendencēm īres cenās un līguma detaļām, gan to, ko darīt, lai izvairītos no konfliktsituācijām. Lasiet vairāk rakstos:

Pasaules virsrakstos šonedēļ dominējušas ziņas par akciju cenu kritumu. Tā kā arvien vairāk Latvijas iedzīvotāju iegulda savu naudu akcijās, biržā tirgotos fondos un citos finanšu instrumentos, vienlaikus daudzi sākuši to darīt tad, kad tirgi salīdzinoši mierīgi kāpuši uz augšu, paprasījām nozares ekspertiem Oļegam Andrejevam, Andrim Lāriņam un Andrejam Martinovam, ko darīt tagad, kad cenas krīt un krīt.

Pēc tam, kad šoziem snovojot man gadījās ļoti neveiksmīgi nokrist un salauzt vienas rokas plecu un otras rokas plaukstas locītavu, īpaši jūtu līdzi latviešu sportistu traumu stāstiem. Viens tāds "Delfi" bija lasāms arī šonedēļ par BMX braucēju Kristenu Krīgeru, kurš Parīzes olimpiskajās spēlēs piedzīvoja smagu kritienu un par mata tiesu izglābās no smagākām sekām.

Iesaka "Delfi" Sporta ziņu nodaļas redaktors Jānis Freimanis

Foto: Toms Norde/ LOK

3x3 basketbola izlases iegūtā zelta medaļa iepriekšējās Tokijas olimpiskajās spēlēs uzlika šiem sportistiem, iespējams, lielākās medaļas gaidas no sabiedrības šajā Olimpiādē. Tomēr Parīzes olimpisko spēļu turnīra pusfinālā un bronzas cīņā Latvijas izlase zaudēja, kas, protams, sāpēja. "Domāju, ka visvairāk iztērējām emocijas," par to, kas pietrūka izslēgšanas spēlēs salīdzinājumā ar grupu turnīru, "Delfi" saka komandas treneris Raimonds Feldmanis.

Iesaka "Delfi TV" galvenais producents Aigars Lazdiņš

Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Jūlija beigu milzu vētra ne tikai appludināja ielas, bet arī postīja mājas un automašīnas. Pats varu sevi pieskaitīt no vētras cietušajiem, kaut ļoti maigā formā. Tādēļ atsākot raidījuma "Spried ar Delfi" regulāro sezonu, pirmā tēma, ko piedāvājām skatītāju apspriešanai, bija – vai apdrošinātāji nāks palīgā? Latvijas Apdrošināšanas asociācijas prezidents Jānis Abāšins atzina, ka pēc vētras saņemts rekordskaits pieprasījumu. Tomēr lielāko rezonansi un pat sašutumu starp skatītājiem raisīja viņa pārspriedumi par to, kas tieši ir plūdi? Vai tiešām tikai upju applūšana, nevis brīdis, kad lietavas tavu pagrabu īslaicīgi pārvērš par peldbaseinu?

Vasara karsta un, diemžēl, sāpēm bagāta bija arī Latvijas sporta līdzjutējiem. Pēc pagājušā gada 5. vietas pasaules čempionātā, visi gaidīja, ka Latvijas basketbolisti šogad valsti pārstāvēs Parīzes olimpiskajās spēlēs. Diemžēl, vienas uzvaras līdz tam pietrūka. Tādēļ likām savas lielākās olimpiskās cerības uz divu citu sporta veidu pārstāvjiem. Pludmales volejbolistes Anastasija Samoilova un Tīna Graudiņa pēc vāja sākuma, iegāja ritmā un ļoti iespējams, cīnītos par medaļām, ja vien jau ceturtdaļfinālā nebūtu trāpījušās pret pasaules ranga līderēm. 3x3 basketbolisti savukārt pēc žilbinoša turnīra sākuma, medaļu spēlēs nonāca "aptumsumā". Kādēļ tā un ko varam secināt, raidījumā "Aizmugure" runājām ar diviem šo sporta veidu grandiem Raimondu Elbakjanu un Ingunu Minusu.

Iesaka "Delfi" žurnālu satura redaktore Dita Vinovska

Foto: Linda Siliņa/DELFI

Vasaras noslēgums ir laiks, kad aktivizējas ne tikai īres tirgus, bet arī interese par studentu kopmītnēm. "Delfi Life" žurnāliste lasītājiem paver iespēju ielūkoties "koju dzīvē" no tur dzīvojošo skatupunkta. Ballītes kojās vairs netiek rīkotas, un visi klusi mācās?

Tiem, kas vēl nebūt nevēlas domāt par vasaras beigām un ikdienu bez ballītēm, varētu būt interesanti pagremdēties atmiņās par to, kā bija tērpušies košākie festivāla "Summer Sound" apmeklētāji. Varbūt bildēs atradīsi sevi vai savus paziņas.

Savstarpējās attiecības un intīmā tuvība ir tēma, kas cilvēkus interesē jebkurā gadalaikā, tāpēc "Delfi Life" komanda turpināja rakstīt arī par jautājumiem šajā jomā. Šonedēļ viens no lasītāju novērtētākajiem rakstiem bija par sievietes orgasmu. Meklējām, atbildi uz jautājumu par to, vai un kāpēc sievietes to mēdz notēlot. Sarunājamies gan ar vairākām "aktrisēm", gan tēlošanas pretiniecēm, kā arī uzdevām jautājumus ekspertei Ritai Lasmanei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!