Foto: DELFI

Bija 20. aprīļa vakars, tuvojās pulksten desmit. Ārā vēl nebija satumsis. Katja – tā viņu dēvē draugi un tuvinieki – ar savu automašīnu devās mājās paņemt dažas mantas, lai pēcāk dotos pie drauga. "Līdz mājām bija palikusi vien minūte, pusotra, nu reāli tur vairs nebija, ko braukt. Un tad es piecēlos reanimācijā, slimnīcā," viņa atminas. Lielbērzē viņa piedzīvoja frontālo sadursmi, un tikai sagadīšanās pēc tovakar Katjai (28) nebija līdzi viņas septiņgadīgā dēla. Otras automašīnas vadītājs bijis smagā alkohola reibumā.

Kad ar sievieti sazinos pirmo reizi, lai vienotos par tikšanās vietu, viņa piebilst: "Uz Rīgu vēl neesmu saņēmusies braukt, tikai līdz Jelgavai." Atgriešanās autovadītājas lomā prasījusi vairākus mēģinājumus un daudz drosmes: "Kā piesēdos, tā sākās panika. Nosvīdu, gribēju raudāt, bļaut – nē, es to negribu, es nevaru! Morāli nevarēju to izdarīt. Katru reizi, braucot tai vietai garām, ir tās atmiņas, ir bail. Tad bija vēl viens mēģinājums. Domāju – tev ir jāsaņemas, tev ir bērns, ar mašīnu ir jābrauc, pie ārstiem jābrauc. Vēlreiz pamēģināju. Tad man arī negāja, nevarēju, trīcēja visas iekšas. Bija ļoti, ļoti, ļoti bail. Bet tad pamazām, pamazām..."

Valsts policijā (VP) norāda, ka avārijā cietušas trīs personas, ir uzsākts kriminālprocess un pašlaik turpinās izmeklēšana. Pēc Katjai zināmā, otrajā auto vien bijuši trīs cilvēki, bet viens esot aizbēdzis. Plašāku informāciju par notikušo policijā pagaidām nesniedz.

"Mūsu policijai tam nepietiek resursu"

"Latvijā policijas klātbūtnes sajūta ir daudzējādā ziņā nepietiekama," vērtē

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!