Foto: Shutterstock

Vairākas dienas ilgo klusēšanu piektdienas vakarā pārtraucis uzņēmums "Fisom", kura rīkotajā braucienā varāki desmiti bērnu un jauniešu no Latvijas iestrēga Spānijā un Portugālē, bet viņu vecāki uztraucās un dusmojās par to, kā atvases no ārvalstu ceļojuma tiks mājās.

"Fisom", ar kura pārstāvjiem vairākas dienas nebija izdevies sazināties ne jauniešu vecākiem, ne žurnālistiem, ne arī vairāku valsts iestāžu pārstāvjiem, piektdienas vēlā pievakarē savā mājaslapā publicējis lakonisku vēsti, solot sniegt infomāciju par radušos situāciju un aicinot "ievērot ētiku un neizteikt tūrisma operatora pārstāvjiem draudus".

Uzņēmums gan nekonkretizē, kad informācija tiks sniegta.

"Informējam Jūs, ka tūrisma operators fisom tuvākajā laikā sniegs plašu skaidrojumu par radušos situāciju, visus jautājumus kā arī iespējamos strīdus, kas var rasties starp pusēm risinās tiesiskā ceļā. Vienlaikus lūdzu visas ieinteresētās personas ievērot ētiku, kā arī neizteikt tūrisma operatora pārstāvjiem draudus," lasāms paziņojumā.

Jau rakstīts, ka portāls "Delfi" ceturtdien vēstīja, ka uzņēmuma "Fisom" organizētā ekskursija, kas dēvēta par "nometni" sērfošanai Portugālē, tikai daļēji sasniedza tās mērķi – divi no trim autobusiem ar jauniešiem vecumā aptuveni no 13 līdz 20 gadiem ir palikuši kādā kempingā Spānijā, savukārt organizatori nav sasniedzami. Pēc publikācijas gan sociālajos medijos lasāmi, gan "Delfi" redakcijā saņemti vairāki stāsti par jauno cilvēku un viņu vecāku pieredzi saistībā ar SIA "Fisom" organizētām ekskursijām.

Kopumā tūrisma operatora "Fisom" organizētajā braucienā uz Portugāli devās 171 persona, norāda Ārlietu ministrijā (ĀM).

Aktuālā informācija liecina, ka šobrīd no 109 cilvēkiem, kuri ir Spānijā, 24 ir pametuši kempingu vai tuvākajā laikā jau dosies atceļā uz Latviju, portāls "Delfi" uzzināja ĀM.

Savukārt no 62 personām, kas bija Portugālē, divi jaunieši ir devušies atceļā uz Latviju. ĀM Konsulārais departaments pašlaik apzina to personu skaitu, kuriem ir nepieciešama repatriācija, lai Patērētāju tiesību un aizsardzības centrs (PTAC) pieņemtu lēmumu par piemērotāko transporta veidu.

Savukārt Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) uzsācis jauniešu, kuri ar "Fisom" starpniecību bija devušies uz apsolītu sērfošanas nometni Portugālē, repatriāciju.

Jau piektdienas pēcpusdienā jaunieši sāka ceļu mājup – uz Latviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!