Foto: Publicitātes foto

Ropažu novada pašvaldība ir saņēmusi "BIOR" padziļinātos jūlija analīžu rezultātus, kas ir apstiprinājis zilaļģu savairošanos gan pie Baltezera peldvietām, gan arī Langstiņu ezera peldvietām, tādēļ aicina šajās vietās nepeldēties, portāls "Delfi" uzzināja Ropažu novada pašvaldībā.

"Aicinām iedzīvotājus nepeldēties Baltezerā Saulstaru ielā 2A, Bukultos, kā arī pie sanatorijas "Baltvilla", un arī Langstiņu ezera peldvietās. Lūgums iedzīvotājiem būt piesardzīgiem jo pēc lielās 29. jūlija vētras lietavām ūdens vieglāk saduļķojās un arī tajā varēja ieplūst nevēlams piesārņojums. Tāpat pēc pēdējā laika karstajām dienām pastāv lielāks risks savairoties fitoplanktonam un aļģēm," pauž Ropažu novada pārstāve Inese Skrastiņa.

nākamās neoficiālo peldvietu monitoringa analīzes Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts "Bior" ievāks nākamnedēļ.

Ropažu novada pašvaldība pagaidām aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību ūdeņs stāvoklim un nepeldēties, ja ir novērojamas zilaļģes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!