Foto: F64

Ministru kabinets otrdien, 13. augustā, atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) sagatavotos grozījumus Azartspēļu un izložu likumā, kas paredz vairākus ierobežojumus, tostarp paaugstināt vecumu, no kura atļauts piedalīties azartspēlēs, kā arī paaugstināt minimālo spēļu automātu skaitu spēļu zālēs.

Gala lēmums par izmaiņām būs jāpieņem Saeimai.

Azartspēles ierobežojošus likuma grozījumus iepriekš vērtēja 13. Saeima. 2021. gada aprīlī izmaiņas izstrādāja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) frakcijas un frakcijas "KPV LV" deputāti. Tolaik tika rosināts, ka azartspēles pieejamas tikai kazino, kas ierīkoti četru vai piecu zvaigžņu viesnīcās. Tāpat tika piedāvāts celt vecumu, no kura drīkst spēlēt azartspēles, proti, šo slieksni celt no 18 gadu vecuma līdz 21 gada vecumam. Tolaik arī tika rosināts azartspēles klātienē aizliegt laikā no pulksten 2 līdz 8, ar mērķi atturēt personas no nepārtrauktas spēlēšanas. Tiesa, 13. Saeima šīs izmaiņas nevērtēja.

Komentējot aktuālās izmaiņas likumā, FM skaidroja, ka tās izriet no 2021. gada 14. jūlijā valdībā pieņemtajās "Azartspēļu un izložu politikas pamatnostādnēs 2021.–2027. gadam" noteiktajiem rīcības virzieniem un uzdevumiem. Turklāt likuma izmaiņas veicināšot sabiedrības interešu aizstāvību un personu tiesības, mazinot ar azartspēlēm un izlozēm saistītos riskus, nodrošinot kontrolētu, caurskatāmu, legālu, sociāli atbildīgu un atkarības riskus neradošu azartspēļu un izložu organizēšanas vidi.

Azartspēles atļaus no 21 gada vecuma

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!