Foto: LETA

Ministru kabinets otrdien, 13. augustā, vakantajā Zemkopības ministrijas (ZM) valsts sekretāra amatā iecēla līdzšinējo Lauku atbalsta dienesta (LAD) vadītāju Ģirtu Krūmiņu.

ZM valsts sekretāra amats kļuva vakants pēc tam, kad iepriekšējais ministrijas valsts sekretārs Raivis Kronbergs tika iecelts Valsts kancelejas direktora amatā.

ZM norāda, ka, lai nodrošinātu kvalitatīvu ministrijai noteikto valsts pārvaldes funkciju un uzdevumu izpildi, valsts sekretāra amata pienākumu pildīšanai ir nepieciešams augsti kvalificēts vadītājs ar darba pieredzi valsts pārvaldē, kā arī ar profesionālo pieredzi lauksaimnieciskās nozares jautājumu risināšanā, starpinstitucionālās sadarbības veidošanā, stratēģijas plānošanas dokumentu izstrādē, lēmumu īstenošanas organizēšanā, nozares stratēģisko mērķu noteikšanā, sarežģītu un mainīgu procesu vadīšanā un labām zināšanām un prasmēm personālvadībā.

Izvērtējot ministrijas valsts sekretāra amata pretendentam nepieciešamo profesionālo kvalifikāciju, ZM valsts sekretāra amatam tiak izvirzīts LAD direktors Krūmiņš, lai nodrošinātu uzdevumu izpildes nepārtrauktību.

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) izvērtēja Krūmiņa izglītību, pieredzi valsts pārvaldē un profesionālo pieredzi vadītāja amatā LAD un uzskata, ka viņa pārcelšana ZM valsts sekretāra amatā nodrošinās labu pārvaldību un valsts civildienesta uzdevumu efektīvu izpildi.

No Krūmiņa tika saņemta piekrišana viņa kandidatūras virzīšanai ministrijas valsts sekretāra amatam. Viņš jaunos pienākumus uzņemsies ceturtdien, 15. augustā.

Krūmiņš valdības sēdē norādīja, ka viņa pirmais darbs būs mazināt administratīvo slogu lauksaimniekiem un mežsaimniekiem, kā arī pašā ministrijas resorā. Tāpat viņa darba fokusā būs ražošanas un eksporta veicināšana. Krūmiņš pauda gatavību ieklausīties dažādos viedokļos.

Krūmiņš LAD vada kopš 2019. gada septembra, bet līdz tam no 2007. gada bijis dienesta vadītāja vietnieks. Patlaban viņš ir arī Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes padomes priekšsēdētājas vietnieks.

No 1994. gada līdz 1998. gadam Krūmiņš mācījies Kandavas lauksaimniecības tehnikumā, apgūstot lauksaimniecības mehāniķa amatu. No 1998. gada līdz 2001. gadam viņš studējis Latvijas Lauksaimniecības universitātē, iegūstot ekonomikas bakalaura grādu ar novirzienu reģionālajā attīstībā, bet no 2001. gada līdz 2005. gadam viņš studējis Latvijas Lauksaimniecība universitātes maģistratūrā, iegūstot ekonomikas maģistra grādu uzņēmējdarbībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!