Foto: F64

Labdarības biedrība "Tavi draugi" kopā ar Ukrainas vēstniecību Latvijā arī šogad, 24. augustā, Ukrainas Neatkarības dienā rīko nu jau par tradīciju kļuvušo gājienu "Saulespuķu ceļš", portālu "Delfi" informēja biedrības pārstāve Agnese Ruberte.

Kā norāda Ruberte, gājiens sāksies pulksten 11.30 pie Brīvības pieminekļa.

Biedrība "Tavi draugi" "Saulespuķu ceļu" rīko jau trešo gadu pēc kārtas, aicinot pievienoties ikvienu Latvijas iedzīvotāju un Latvijā mītošos ukraiņus. Gājiens veltīts Ukrainas nepagurstošajai cīņai par brīvību un ikvienam Ukrainas civiliedzīvotājam Latvijā. Tā dalībnieki ir laipni aicināti paust atbalstu Ukrainai ar saulespuķēm un Ukrainas simboliku.

Pulcēšanās "Saulespuķu ceļam" pie Brīvības pieminekļa sāksies no pulksten 11, to pulksten 11.30 atklās biedrības "Tavi draugi" vadītājs Ulvis Noviks un Ukrainas vēstniecības Latvijā pārstāvji kopā ar Nacionālo bruņoto spēku štāba orķestri kapteiņleitnanta Gunta Kumačeva vadībā. Klātesošos uzrunās arī Tatiyana Chirkova, kara bēgle un biedrības "Tavi draugi" brīvprātīgā.

"Ar gājienu "Saulespuķu ceļš" vēlamies simboliski paust cieņu Ukrainai un ukraiņu sīkstajam, nesalaužamajam garam. Aicinām līdzcilvēkus pievienoties un veltīt 30 minūtes laika, lai kopīgiem spēkiem parādītu, ka esam vienoti un turpinām atbalstīt Ukrainu līdz uzvarai," stāsta biedrības "Tavi draugi" vadītājs Ulvis Noviks.

Gājiena dalībnieki dosies uz Vērmanes dārzu, kur no pulksten 12 notiks Ukrainas Neatkarības dienai veltīts pasākums un koncerts "Vienoti Ukrainai". Tā laikā darbosies arī biedrības "Tavi draugi" dizaina līnijas veikals un izbraukumu ziedojumu pieņemšanas punkts. Tajā apmeklētājiem būs iespēja atbalstīt Ukrainu, ziedojot kancelejas preces skolēniem, kā arī Ukrainas bruņotajiem spēkiem nepieciešamās lietas: tēju, saldumus, riekstus un žāvētus augļus, gaļas un zivju konservus, higiēnas preces un vīriešu apģērbu (zeķes, apakšveļa, t-krekli). Ziedojumus biedrība "Tavi draugi" ar partnerorganizāciju palīdzību nogādās Ukrainā un karavīriem frontē.

Biedrība "Tavi draugi" nodrošina koordinētu humānās palīdzības sniegšanu Ukrainas civiliedzīvotājiem Latvijā un Ukrainā, organizējot un koordinējot Latvijas iedzīvotāju, organizāciju un uzņēmumu brīvprātīgo iesaisti palīdzības sniegšanā. Līdz kara sākšanās dienai biedrība sniedza palīdzību un atbalstu ģimenēm, kas nonākušas trūkumā vai saskārušās ar problēmām tepat, Latvijā, bet, kopš kara pirmās dienas, fokuss strauji nomainīts uz palīdzības sniegšanu Ukrainai. Tostarp tika nodrošināta arī palīdzība Ukrainas kara bēgļiem Latvijas un krievijas robežpunktos. Plašāka informācija par biedrības īstenotajiem projektiem un ziedošanas iespējām pieejama šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!