Foto: Personīgais arhīvs, Oskars Dreģis/Delfi

"Ja man būtu jāizvēlas cilvēks, kuram zvanīt, tas būtu tētis. Viņš vienmēr pacēla telefonu," saka Terēze Vikmane. 13. jūlijā viņas tētis Jānis Vikmanis uz zvaniem vairs neatbildēja. Draugi, kuri šajā rītā vairākas stundas gaidīja Jāni un viņa dzīvesbiedri Inesi kādā no Kuldīgas krustojumiem, lai kopā dotos uz motociklistu saietu, viņus nesagaidīja. Uz Ventspils šosejas pie pagrieziena uz Kauguriem motociklists ietriecās automašīnā un gāja bojā, bet pasažiere nonāca slimnīcā. Eksperti norāda – šīs vasaras traģiskās avārijas iezīmē nopietnas problēmas Latvijas iedzīvotāju braukšanas kultūrā un vajadzību pēc pārmaiņām.

Lai gan notikušā apstākļi vēl tiek skaidroti, Vikmaņu ģimene ir droša – sadursmi izraisījis autovadītājs, kurš, izbraucot uz šosejas no mazākas nozīmes ceļa, nav devis priekšroku motociklistam. Terēze stāsta, ka trieciena dēļ motocikla pasažiere pārsviesta pāri automašīnai, bet Jānis tajā ietriecies: "Ar visu krūškurvi iekšā, visi kauli krūškurvī salauzti. Un viss. Nomira. Uzreiz. Sekundes laikā. Sanāk, ka mocis iebrauca mašīnai sānā. Tētis vēl esot nokritis pa vidu starp moci un mašīnu, bet mocis – viņam virsū." Arī, kad Terēzes māsa Zane ieradusies policijā, viņai apliecināts: "Tur uzreiz skaidrs, ka mašīna vainīga."

Izsaukums uz Jūrmalu, autoceļa A10 Rīga–Ventspils 38. km, saņemts 13. jūlijā plkst. 9.58, par negadījumu ir uzsākts kriminālprocess un izmeklēšana turpinās, portālu "Delfi" informē Valsts policijas pārstāve Līna Bagdone.

Foto: Privātais arhīvs

Ar autobusu uz hokeja čempionātu

Par tēti Terēze joprojām runā tagadnes formā. Kopš avārijas pagājis vien aptuveni mēnesis. Vikmaņu ģimenē izaugušas četras meitas, un arī Inesei ir pilngadīgs bērns. Terēze stāsta, ka 56 gadus vecais Jānis bijis mīlošs un gādīgs tētis, opis, partneris, tuvinieks un uzticams un izpalīdzīgs draugs: "Kaut ko vajadzēja, teica – jā, visu sarunāsim."

Katru gadu Jānis organizējis braucienus uz pasaules hokeja čempionātu. "Norīkoja autobusu, savāca kādus 40 cilvēkus un brauca. Viņam viss bija – forma no galvas līdz kājām. Mājās stāv sakrātas šalles no visiem hokeja čempionātiem, kādi pieci krekli.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!