Foto: DELFI

Latvijas Žurnālistu asociācija (LŽA) izvirzījusi nominantus nozares apbalvojumam "Izcilības balva 2024". "Delfi" piedāvā iepazīties ar žūrijas izraudzītajiem pagājušā gada labākajiem žurnālistu darbiem.

Žūrija vērtēja darbus kategorijās: "Ziņu žurnālistika un reportāža", "Intervija un apraksts", "Pētniecība un analītika" un "Gada redaktors".

Žūrija šogad lēma izveidot jaunu nomināciju "Dokumentālie stāsti", jo balvai bija pieteikts gana daudz spilgtu un emocionālu stāstu dažādās kategorijās.

Tāpat žūrija secinājusi, ka ir sarežģīti vērtēt darbus kategorijā "Reģionālie un diasporas mediji", tāpēc šādas kategorijas šogad nav, diasportas un reģionālo mediju darbi tika vērtēti citu kategoriju kontekstā.

Kategorijā "Ziņu žurnālistika un reportāža" nominēti šādi darbi:

Kategorijā "Intervija un apraksts" nominēti šādi darbi:

Kategorijā "Pētniecība un analītika" nominēti šādi darbi:

Kategorijā "Dokumentālie stāsti" nominēti šādi darbi:

Arī šogad, papildinot svinīgo pasākumu, tiek rīkota konference par aktuālām tēmām, kas cieši saistītas ar žurnālistiku. Šogad četrās diskusijās uzmanība veltīta žurnālistu drošībai un mediju pieredzes stāstiem par Eiropas grantu projektu rakstīšanas veiksmēm un neveiksmēm, kā arī runās par mākslīgā intelekta ienākšanu mediju jomā, jauno profesionāļu audzināšanu un to, kā jaunieši raugās uz žurnālista profesiju "žurnālists".

Konference būs vērojama tiešsaistē, Latvijas Žurnālistu asociācijas mājas lapā un sociālo tīklu platformā "Facebook", 6. septembrī, no pulksten 13 līdz 17.45.

Ceremonijā pasniegs arī ikgadējo Intas Brikšes balvu un specbalvu.

Ikgadējo "Izcilības balvu" pasniedz par izciliem darbiem un sasniegumiem žurnālistikā no 2023. gada jūnija līdz 2024. jūlijam. Pieteikt darbus un autorus bija iespējams gan asociācijas biedriem, gan citiem interesentiem.

Balvu pasniegs 6. septembrī, Latvijas Universitātes Botāniskā dārza Šķūnī.

Izcilības balvas pasniegšana notiek sadarbībā ar Lielbritānijas vēstniecību Latvijā, Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju Latvijā, LR Kultūras ministriju, Baltijas Mediju izcilības centru, alus darītavu "Mežpils alus", dzērienu darītavu "Tālava" un ziņu aģentūru LETA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!