Foto: LETA

Ja rīt atkal būtu Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas, kā balsotu Latvijas iedzīvotāji? Pētījumu centra SKDS aptaujā secināts, ka lojālākie vēlētāji ir partijām "Tautas varas spēks", "Jaunā Vienotība" (JV) un "Nacionālā apvienība", kas par šīm partijām balsotu atkārtoti, ja vēlēšanas būtu tagad.

Jāmin, ka partijas "Tautas varas spēks" vēlētāju skaits aptaujā bija nepietiekams, lai izdarītu ticamus secinājumus.

Aptauja veikta no šī gada 30. jūlija līdz 5. augustam. Tajā piedalījās 1505 respondenti, kas ir Latvijas pilsoņi vecumā no 18 gadiem. Aptauja veikta internetā un ģeogrāfiski ietver visu Latviju.

Savukārt uz aptaujas jautājumu par to, par ko balsotu, ja tagad atkal notiktu EP vēlēšanas, respondenti visvairāk sliecās balsot par JV, NA un "Latvijas attīstībai".

Aptauju līdzfinansēja Eiropas Savienība, izmantojot Eiropas Parlamenta dotāciju programmu komunikācijas jomā. Eiropas Parlaments netika iesaistīts tā sagatavošanā, un jebkāda informācija vai viedokļi, kas pausti saistībā ar šo projektu, tam neuzliek nekādu atbildību vai saistības; par projektu ir atbildīgi tikai programmas autori, intervējamās personas, redaktori vai izplatītāji saskaņā ar piemērojamiem tiesību aktiem. Eiropas Parlaments arī neuzņemas atbildību par tiešu vai netiešu kaitējumu, kas var rasties, īstenojot šo projektu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!