Foto: LETA

Par Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora pienākumu izpildītāju iecelta Pilsētas attīstības departamenta direktores vietniece Ingūna Urtāne.

Urtāne bija departamenta direktora vietniece būvniecības jautājumos.

Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV) preses konferencē informēja, ka Urtāne amatā būs līdz nākamā gada jūnijam, piebilstot, ka līdz tam laikam jauns konkurss netiks rīkots, jo tas nenes rezultātus.

Urtānes vietā Pilsētas attīstības departamentā jauns cilvēks netiks pieņemts, bet tiks nozīmēts pienākumu izpildītājs.

Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV) preses konferencē informēja, ka turpinās Ārtelpas un mobilitātes departamenta reorganizācija, proti, martā departamentam tika pievienota aģentūra "Rīgas gaisma", septembrī tiks pievienota Rīgas Teritorijas labiekārtošanas pārvalde, bet nākamajā gadā - Publiskās infrastruktūras pārvalde, līdz ar to Ārtelpas un mobilitātes departaments kļūs par lielāko Rīgas pašvaldības departamentu.

Ķirsis norādīja, ka Urtānei ir pieredze ar būvniecības procesu saistītos jautājumos, pieredze pašvaldības darbā, tāpēc par departamenta direktora pienākumu izpildītāju izvēlēta viņa. Papildus viņš piebilda, ka apvienojot vairākas struktūras, labāk ir kā vadītāju ņemt kādu, kurš nav no šīm struktūrām, un kurš var paskatīties uz lietām no cita skatpunkta.

Ķirsis kā Urtānes prioritātes norādīja reorganizācijas procesa turpināšanu, jau departamentā iesākto projektu, tostarp vasarā sākto ielu remontdarbu turpināšanu, kā arī departamenta kļūšanu atvērtākam, atsaucīgākam, empātiskākam sadarbībā ar sabiedrību un partneriem.

Urtāne norādīja, ka Pilsētas attīstības departaments un Ārtelpas un mobilitātes departamenta darbs ir ļoti saistīts, jo infrastruktūras projekta attīstība sākas Pilsētas attīstības departamentā, bet tālāk to pārņem Ārtelpas un mobilitātes departaments. "Jo mēs labāk sadarbosimies, jo vairāk pilsēta attīstīsies un jo vairāk arī sabiedrība izpratīs mūsu lēmumus," sacīja Urtāne, piebilstot, ka viens no uzdevumiem Ārtelpas un mobilitātes departamentam būs reputācijas atjaunošana sabiedrībā.

Kā norādīja Rīgas domes deputāts Juris Radzevičs (GKR), Urtāne atbildēja un arī nākotnē atbildēs par būvvaldes funkciju, bet, tā kā Attīstības departaments "uzstājas" pasūtītāja lomā un būvniecības tiesiskuma uzraudzība arī ir iekļauta departamenta funkcijās, ir vērojams interešu konflikts. "Šobrīd ieceļot par pienākumu izpildītāju par būvniecības procesa tiesiskuma uzraudzību atbildīgo personu, kuras ietekme saglabājas, jo pēc pienākumu izpildes viņa atgriezīsies iepriekšējā amatā, tiek radīts nepārprotams risks darbiniekiem, kuru pienākums būs ceļu infrastruktūras objektu uzraudzība un pieņemšana ekspluatācijā," sacīja Radzevičs, piebilstot, ka tas mazina uzticību valsts pārvaldei kopumā un Rīgas pašvaldības spējai īstenot labu pārvaldību, kas izpaustos izvairīšanās pat šķietamu interešu konfliktu novēršanā.

"Ieteiktu izšķirties vai nu par attiecīgās personas apstiprināšanu departamenta direktora amatā vai pārcelšanu pastāvīgā darbā uz Ārtelpas un mobilitātes departamentu," sacīja Radzevičs.

Kā ziņots, Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departamenta direktora konkurss noslēdzās bez rezultāta, jo visvairāk punktu saņēmušais kandidāts savu dalību konkursā atsauca.

Departamenta direktora pienākumu izpildītāja līdz šim bija departamenta Satiksmes organizācijas un projektu vadības pārvaldes priekšniece Rudīte Reveliņa, kuru šajā amatā iecēla kukuļdošanā apsūdzētā Jāņa Vaivoda vietā.

Iepriekš ziņots, ka Prokuratūra nodevusi Ekonomisko lietu tiesai krimināllietu, kurā bijušais Vaivods un uzņēmējs Pāvels Tomiļins apsūdzēti par 50 000 eiro kukuļa piedāvāšanu Satiksmes ministrijas valsts amatpersonai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!