Foto: LETA

Latvijas Universitāte (LU) drošības risku dēļ slēgusi atsevišķas telpas Aspazijas bulvāra ēkas augšējos stāvos, ziņo LTV raidījums "Panorāma".

LU administrācijas vadītājs Andris Sarnovičs "Panorāmai" norādīja, ka eksperti, kas veikuši sākotnējo ēku apskati, taču vēl nav devuši galīgo slēdzienu par to, vai mācīties šajās telpās ir droši.

Pārsvarā slēgtas administratīvas telpas. Darbinieki, kas tur strādāja, izvietoti citos stāvos un spārnos.

Sarnovičs LTV raidījumam pieļāva, ka situāciju ēkā pasliktinājuši autobusu braucieni pa bruģi laikā, kad remontēja Brasas tiltu: "Tas sagādāja diezgan lielu vibrāciju, rezultātā sāka parādīties plaisas tieši augšējos stāvos. Un vasarā plīsa viena koka sija, un, protams, mēs uzreiz uzaicinājām ekspertus, lai veic pārbaudi, kā šīs telpas ir izmantojamas un ko mums tālāk darīt."

Plānots, ka pēc gada LU Aspazijas bulvāra ēkas mācībspēks un studenti pārcelsies uz LU kompleksu Torņkalnā. "Tā kā mums jau ir valdības lēmums par šīs ēkas atsavināšanu, mūsu mērķis nav ieguldīt līdzekļus. Mūsu primārais mērķis ir studijas un zinātne," skaidroja Sarnovičs.

Jāatgādina, ka 2024. gadā Biznesa, vadības un ekonomikas fakultāte, kas atradās Aspazijas bulvārī, tika apvienota ar Sociālo zinātņu fakultāti, izveidojot Ekonomikas un sociālo zinātņu fakultāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!