Foto: Kadrs no video

Viņi abi joprojām atrodas apcietinājumā – šādu drošības līdzekli atstājusi spēkā arī Rīgas apgabaltiesa, noskaidroja portāls "Delfi". VP papildina, ka 5. augustā policija no robežsardzes turpmākai izmeklēšanai pārņēmusi šajā resorā sākto kriminālprocesu par robežas nelikumīgu šķērsošanu uz SUP dēļa, līdz ar to vienā lietvedībā šobrīd apvienoti abi kriminālprocesi. Norādot uz izmeklēšanas interesēm, VP plašāku informāciju nesniedz.

ĀM preses sekretāre Diāna Eglīte portālam "Delfi" saka, ka pēc bērna pretlikumīgās izvešanas no Latvijas ĀM nekavējoties sazinājusies ar Krievijas pusi un pa diplomātiskajiem kanāliem lūgusi sniegt informāciju par meitenes precīzu atrašanās vietu, kā arī izteikusi "prasību spert soļus bērna atgriešanai Latvijā". Šī mēneša laikā arī ir notikusi vairākkārtēja saziņa gan ar Krievijas vēstniecību Latvijā, gan tikšanās ar Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāvi Maskavā.

Arī Tieslietu ministrijā (TM) portālam "Delfi" uzsver, ka tā jau sākotnēji aktīvi iesaistījusies centienos meiteni atgūt – jau jūlija beigās Krievijas kompetentajām iestādēm ministrija nosūtījusi vairākus pieprasījumus.

Jau sākotnēji bilstot, ka viņš nav speciālists konkrētajā jomā un nav arī īpaši specializējies šādās lietās, Latvijas Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs portālam "Delfi" pauž, ka, viņaprāt, ņemot vērā Latvijas attiecības ar Krieviju, un to, ka Saeima denosējusi iepriekšminēto starptautisko līgumu, sadarbība notiek zemā līmenī.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!