Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Bijušais premjers Krišjānis Kariņš (JV) ar šodienu noliek 14. Saeimas deputāta mandātu, portālu "Delfi" informēja "Jaunās vienotības" (JV) Saeimas frakcijas vadītājs Edmunds Jurēvics.

Pēc Jurēvica teiktā, Kariņš turpmāk pievērsīsies profesionālajiem izaicinājumiem privātajā sektorā.

"Kariņš vairāk nekā 20 gadus ir profesionāli un enerģiski strādājis Latvijas labā. Bijis Saeimas un Eiropas Parlamenta deputāts, ministrs un gandrīz piecus gadus - Ministru prezidents, vadot valsti tādu nebijušu izaicinājumu laikā kā koronavīrusa pandēmija un Krievijas iebrukums Ukrainā. Viņš ir intensīvi strādājis, lai aizstāvētu Latvijas ekonomiskas intereses Eiropas Savienībā un stiprinātu mūsu valsts drošību, kāpinot gan NATO spēku klātbūtni Latvijā, gan sniedzot palīdzību Ukrainai cīņā pret uzbrucēju," sacīja Jurēvics.

Viņš partijas vārdā izsaka pateicību Kariņam par negurstošu darbu mūsu valsts labā šo gadu garumā. "Kariņš ir daļa no mūsu komandas, un es zinu, ka arī turpmāk viņš neliegs mums savu padomu un atbalstu," sacīja Jurēvics.

Ministru prezidente un partiju apvienības "Jaun;a vienotība" priekšsēdētāja Evika Siliņa sacīja, ka Kariņš aktīvajā politikā strādājis vairāk nekā 20 gadus, šo laiku veltot kalpošanai Latvijas valstij un tās cilvēkiem.

"Viņam vienmēr ir bijusi svarīga Latvijas kā demokrātiskas, eiropeiskas un transatlanitiskajai drošības telpai piederošas valsts attīstība. Šo gadu laikā pārvarētas lielas krīzes, pieņemti Latvijas nākotnei būtiski lēmumi un Latvija nostiprinājusies kā pilntiesīga Eiropas Savienības un NATO valsts. Krišjāņa līderības spēks arī nodrošināja jaunu uzrāvienu un panākumus JV. Paldies par šo darbu valsts labā, un viņa nākamajā dzīves posmā Krišjānim novēlu, lai paveras jaunas iespējas un durvis, kas nes gan panākumus, gan prieku un gandarījumu," pauž Siliņa.

Kariņš 14. Saeimas vēlēšanās startēja no JV Vidzemes saraksta. Viņa vietā deputāta mandāts pienāktos no šī saraksta kandidējušajai Viktorijai Bairei. Baire jau ieņēmusi 14. Saeimas deputātes amatu laikā, kad Kariņš darbojās valdībā.

Kariņš deputāta pilnvaras atjaunoja šā gada aprīlī. Pirms tam viņš bija ilggadējs Ministru prezidents. Pēc viņa valdības krišanas pērn rudenī Kariņš kļuva par ārlietu ministru. No šī amata Kariņam nācās atkāpties pēc tam, kad atklātībā nāca viņa valdīšanas laikā izmantoto speciālo avioreisu izmaksas. Par jauno ārlietu ministri Saeima apstiprināja Baibu Braži.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!