Foto: LETA

Partijas sākušas gatavoties nākamgad gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām un pulcināt komandas, lai pretendētu uz Rīgas domnieku krēsliem. Starp kandidātiem būs redzami gan jau bijušie Rīgas domes deputāti, gan pašreizējie parlamentārieši, ceturtdien vēsta "Panorāma".

Pašreizējā mēra Viļņa Ķirša (JV) partija neizslēdz sadarbību ar vēl kādu politisko spēku. Iepriekš izskanējis, ka JV varētu apvienoties ar "Kods Rīgai" un kustību "Par", bet sarunas vēl notiek. Ķirsis topošajā kandidātu sarakstā būs ar pirmo numuru.

Uz Rīgas domi cierē arī Zaļo un zemnieku savienība, kas kandidēs kopā ar "Gods kalpot Rīgai". Mēra amata kandidāts būšot parlamentārietis Oļegs Burovs, bet viens no saraksta līderiem izvēlēts bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs.

"Latvija pirmajā vietā" saraksta līderis būs Saeimas deputāts Ainārs Šlesers, bet otrais būs bijušais parlamentārietis Andrejs Klementjevs. Kandidātu vidū būs arī uzņēmējs Kaspars Krištopans, kura brālis Kristaps Krištopans ir Saeimas deputāts.

Bijušais parlamentārietis Juris Pūce būs "Latvijas attīstībai" saraksta līderis, bet saraksta augšpusē būs lasāmi arī Vjačeslava Dombrovska un bijušās izglītības ministres Anitas Muižnieces vārdi.

Nacionālā apvienība domē cerēs iekļūt ar Edvardu Ratnieku priekšgalā. Starp kandidātiem būs arī bijušais eiroparlamentārietis Ansis Pūpols, vēsta LTV.

Partija "Stabilitātei" domē mēģinās iekļūt ar Alekseju Rosļikovu priekšgalā, bet "Saskaņai" līderi būs Andris Morozovs, Regīna Ločmele un uzņēmējs Emīls Jakrins.

"Progresīvie" uz domi varētu kandidēt pašreizējās domes deputātes Justīnes Panteļējevas vadībā. "Apvienotais saraksts" savu līderi vēl nav izvēlējušies – to partija patlaban mēra socioloģiskās aptaujās. Viens no kandidātiem varētu būt pašreizējais parlamentārietis Andris Kulbergs, vēsta raidījumā.

Kandidātu sarakstu iesniegšana pašvaldību vēlēšanām sāksies nākamā gada martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!