Foto: DELFI

Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) un partija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) kopīgi startēs nākamgad gaidāmajās Rīgas pašvaldības vēlēšanās 2025. gadā, portālu "Delfi" informēja politisko spēku pārstāvji.

Plašāku informāciju politiskie spēki sniegs preses konferencē pirmdien, 2. septembrī, pulksten 13 pie Rātsnama. Pasākumā piedalīsies ZZS valdes priekšsēdētājs, zemkopības ministrs Armands Krauze un GKR valdes priekšsēdētājs, 14. Saeimas deputāts Oļegs Burovs, kā arī Rīgas domes frakcijas GKR vadītājs un Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Juris Radzevičs.

Burovs 14. Saeimā tika ievēlēts no "Latvija pirmajā vietā" (LPV) Rīgas saraksta, tomēr vēlāk viņš šī politiskā spēka frakciju pameta un turpina darboties kā pie frakcijām nepiederošs deputāts. Ja gadījumā Burovs nākamgad tiks ievēlēts Rīgas domē, viņa deputāta mandāts pienāksies LPV pārstāvei Maijai Armaņevai.

ZZS ir politisko organizāciju apvienība, ko veido Latvijas Zemnieku savienība un Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija. Apvienībai ir vienošanās par sadarbību ar partiju "Latvijai un Ventspilij", GKR un Daugavpils novada partiju.

"ZZS ir plaši pārstāvēta Latvijas reģionos un pilsētās, apvieno vairāk nekā 1400 biedru, Saeimas, valdības un pašvaldību līmenī aizstāvot pārdomātus un saimnieciskus lēmumus ar atbildību par Latvijai nozīmīgām izvēlēm – vienlīdzīgas iespējas visiem, reģionu attīstība, tautsaimniecības izaugsme un valstiskuma stiprināšana," norāda ZZS pārstāvji.

Savukārt GKR pārstāji pauda, politiskais spēks jau 12 gadus pārstāv rīdzinieku intereses Latvijas galvaspilsētā Rīgā.

"Partijā ir vairāk nekā 600 biedru, kuri ir ieņēmuši vadošus un dažāda līmeņa amatus pašvaldībā un arī valsts institūcijās. Partija ir pragmatiska un uz saimniecisku rīcību vērsta, jo tai rūp nodrošināt pilsētas izaugsmi un rīdzinieku labklājību," informēja GKR.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!