Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Izskatīšanai Saeimā tiek virzīts lēmuma projekts par līdzšinējā bankas "Citadele" ekonomista, Fiskālās disciplīnas padomes locekļa Mārtiņa Āboliņa apstiprināšanu Valsts kontroles padomes locekļa amatā.

Saeimas priekšsēdētājai Daigai Mieriņai (ZZS) nosūtīta Valsts kontroles vēstule, kurā parlamentārieši informē, ka šā gada 7. septembrī beidzas pilnvaru termiņš Valsts kontroles padomes loceklei Inesei Kalvānei. Viņas vietā rosināts apstiprināt Āboliņu, kura pilnvaras sāktos šā gada 20. septembrī.

Āboliņa kandidatūra tika izvēlēta atklātā konkursā. Ņemot vērā viņa profesionālo kvalifikāciju un darba pieredzi, kā arī amata konkursa rezultātu, revīzijas iestāde uzskata, ka Āboliņam ir atbilstošas profesionālās zināšanas un pieredze, lai augstvērtīgi pildītu Valsts kontroles padomes locekļa amatu.

Par Āboliņa apstiprināšanu amatā būs jālemj Saeimai.

Āboliņš Latvijas Universitātē ir ieguvis maģistra grādu ekonomikā. No 2016. gada viņš ir ekonomists bankā "Citadele", bet no 2020. gada viņš darbojas Fiskālās disciplīnas padomē. Iepriekš Āboliņš bijis Finanšu ministrija Tautsaimniecības analīzes departamenta direktora vietnieks, makroekonomikas nodaļas vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!