Foto: LETA

Partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) valde otrdien apstiprināja pie frakcijām nepiederošās 14. Saeimas deputātes Viktorijas Pleškānes uzņemšanu partijā, portālu "Delfi" informēja politiskā spēka pārstāvji.

Pleškāni 14. Saeimā ievēlēja no partijas "Stabilitātei!", tomēr vēlāk viņa šī politiskā spēka frakciju pameta un kļuva pie frakcijām nepiederoša deputāte.

Paziņojuma medijiem LPV pauž, ka ar Pleškānes iesaistīšanos partijā politiskā spēka Saeimas frakcijā būs deviņi deputāti, tomēr, kā norāda Saeimā, Pleškāne joprojām būs pie frakcijām nepiederoša deputāte, frakcijas piederību mainīt nav iespējams. No viena kandidātu saraksta ievēlētie deputāti var izveidot tikai vienu frakciju un nevar iestāties citā.

"Ja kāds deputāts izstājas no frakcijas, viņš nezaudē deputāta mandātu, taču turpmāk ir pie frakcijām nepiederošs deputāts. Arī šajā gadījumā viņš nevar iestāties citā frakcijā," norāda Saeimā.

Pēc pievienoānās LPV Pleškāne norāda, ka viņa "beidzot ieguvusi profesionālu, pieredzējušu un augsti kvalificētu komandu, ar kuru kopā cīnīties par Latgales un visas Latvijas labklājību un izaugsmi".

Savukārt LPV frakcijas priekšsēdētājs Ainārs Šlesers atzīst, ka ir gandarīts par frakcijas papildinājumu un Pleškānes izvēli pievienoties LPV programmatiskajiem uzstādījumiem, mērķiem un ideāliem.

LPV 14. Saeimas frakciju veido: Ainārs Šlesers, Kristaps Krištopans, Linda Liepiņa, Edmunds Zivtiņš, Mārcis Jencītis, Ramona Petraviča, Ilze Stobova un Ričards Šlesers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!