Foto: Freepik

Dubultot maksimālo individuālās kompensācijas apmēru medikamentiem, bet tiem, kas "izkrita" no šī sieta veidot otrā līmeņa izvērtēšanas komisiju jeb atsevišķu fondu – tie ir daži no Veselības ministrijas (VM) plāniem, kā uzlabot medikamentu pieejamību onkoloģijas pacientiem, par ko tika diskutēts otrdienas, 3. septembra, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēdē.

Stāstot par šogad paveikto, Janka izcēla vairākas lietas, piemēram, sabiedrības informēšanas kampaņas veselības veicināšanas jomā, piešķirto papildu finansējumu dzimumneitrālas vakcinācijas pret cilvēka papilomas vīrusa nodrošināšanu vecumā no 12 līdz 17 gadiem, vēža reģistra un skrīninga programmu darbības uzlabošanu, ģimenes ārstu motivēšanas programmas, mainītus zāļu izrakstīšanas noteikumus imūnterapijai, jaunās paaudzes sekvenēšanas pakalpojumu nodrošināšanu. Tāpat turpinās darbs pie vēža centra akreditācijas procesa un Latvijas patoloģijas centra izveides.

Savukārt onkoloģijas pacientu atbalsta biedrības "Dzīvības koks" vadītāja Gunita Berķe komentēja: "Cik ilgi būs tā, ka jābūt plašu rezonansi izsaucošiem gadījumiem, kur iesaistās mediji, lai kaut kas notiktu?

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!