Foto: LETA

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs nedēļas laikā plāno nākt klajā ar grozījumiem Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumā, paredzot iesaldēt atalgojumu valsts kapitālsabiedrību vadībai, otrdien, 3. septembrī, preses konferencē pavēstīja Rinkēvičs.

Viņš skaidroja, ka likuma izmaiņu mērķis ir uz laiku iesaldēt valsts kapitālsabiedrību valdes un padomes locekļu atalgojumu līdzīgi kā valdībā spriež par publiskā sektora algu iesaldēšanu.

Tāpat izmaiņu mērķis ir nodrošināt samērīgumu starp valsts un pašvaldību kapitālsabiedrībām un privātā sektora kompāniju konkurētspēju.

Rinkēvičs uzskata, ka "nav īsti normāli, ja ir kapitālsabiedrības, kur valdes locekļu atalgojums ir lielāks nekā privātajā sektorā.

Tāpat Valsts prezidents skaidroja, ka likuma izmaiņas tiek rosinātas saistībā ar veidojamā apvienotā sabiedriskā medija "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdei solīto algas apmēru.

Jau vēstīts, ka SEPLP izsludināja konkursu uz piecām vietām jaunā Latvijas Sabiedriskā medija valdē, nosakot atalgojumu, kas pārsniedz 9000 eiro mēnesī. "Šis vienkārši nav pieņemami pašreizējā situācijā," sociālajā medijā "X" rakstīja Rinkēvičs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!