Foto: Saeimas administrācija

Saeima 2025. gada budžetu neskatīs pa nakti, otrdien, 3. septembrī, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču informēja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS).

2025. gada budžeta izstrādes grafiks paredz, ka valdība nākamā gada budžetu apstiprina ārkārtas sēdē 10. oktobrī, bet Saeimā tas tiek iesniegts 15. oktobrī.

Pēc Mieriņas teiktā, Saeima budžeta likumprojektu pirmajā lasījumā varētu skatīt 30. oktobrī, bet otrajā – galīgajā – lasījumā 20. novembrī.

Saeimas priekšsēdētāja informēja, ka budžets galīgajā lasījumā tiks tik ilgi, kamēr tiks pieņemts. Tajā pašā laikā viņa izslēdza iespēju, ka 2025. gada budžeta varētu notikt bez pārtraukuma, pa nakti.

"Budžetu skatām pa dienu. Naktī tas netiks skatīts," sacīja Mieriņa.

Šādu praksi Saeima ieviesa strādājot ar 2024. gada budžetu, jo parlaments nevēlējās atkārtot 2023. gada budžeta izskatīšanas pieeju, proti, to paveikt vienā piegājienā 24 stundas.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka Saeima 2023. gada budžetu un ar to saistītos likumprojektus sāka skatīt 2023. gada 8. martā pulksten 9 un šo darbu noslēdza 9. martā, īsi pirms pulksten 9, toreizējam Saeimas spīkeram Edvardam Smiltēnam (AS) secinot, ka parlaments ar diennakts darbu – 23 stundām un 56 minūtēm – ir uzstādījis jaunu budžeta izskatīšanas ilguma rekordu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!