Foto: Shutterstock

Koalīcijā esam panākuši politisku vienošanos par virspeļņas nodokli bankām, mikroblogošanas vietnē "x" raksta partijas "Progresīvie" frakcijas vadītājs Andris Šuvajevs.

Viņš norāda, ka jaunais regulējums trīs gadu periodā ļaus budžetā iekasēt papildus 220 miljonus eiro.

Kā raksta Šuvajevs, minētie ieņēmumi tiks novirzīti Latvijas drošības stiprināšanai.

Finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV) augusta beigās "Delfi TV" raidījumā "Kāpēc" sacīja, ka koalīcijas partiju vidū pagaidām vienprātību izdevies panākt vienīgi jautājumā par to, ka jāievieš banku virspeļņas nodoklis, kas nākamgad valsts budžetu ļautu papildināt par 75 – 90 miljoniem eiro, bet par citām nodokļu izmaiņām vienošanās jāpanāk līdz 15. oktobrim, kad valdībai Saeimā jāiesniedz valsts budžets.

Iepriekš ar pretrunīgi vērtētu ieceri klajā nāca ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS), rosinot bankām individuāli noteikt virspeļņas nodokli, tādējādi sekmējot tautsaimniecības kreditēšanu.

Viņš norādīja, ka banku peļņa šogad pirmajos piecos mēnešos bija 250 miljoni eiro, tajā pašā laikā izsniegto aizdevumu apmērs nav pieaudzis tādā apmērā, kādā būtu vēlams, tāpēc ir jāatrod veids, kā būtiski palielināt izsniegto kredītu apmēra kāpumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!