Foto: Shutterstock

Papildu finansējums valsts apmaksātu pakalpojumu sniegšanai ārstniecības iestādēm šogad nav plānots, tāpēc pakalpojumi jāplāno atbilstoši līgumā noteiktajam un reālajām iespējām, izriet no Nacionālā veselības dienesta (NVD) un Veselības ministrijas (VM) paustā. Citus gadus bijusi prakse uz gada beigām piešķirt papildu finansējumu ambulatoro pakalpojumu pieejamības nodrošināšanai atbilstoši reālajai pacientu plūsmai, uz ko slimnīcas bieži vien paļāvušās.

Diemžēl šogad šāda papildu finansējuma nebūs, tāpēc otrajā pusgadā atsevišķās specialitātēs rindas uz valsts apmaksātajiem pakalpojumiem pagarināsies, bažīgas portāla "Delfi" aptaujātās slimnīcas. Kā liecina NVD dati par pirmo pusgadu, pakalpojumi ir sniegti par 5% vairāk nekā bija plānots finansējums, kas daudzviet nozīmē darbinieku pārstrādi.

Finansējums neatbilst pacientu plūsmai

Kā "Delfi" noskaidroja Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS), tur pēdējos divos gados ir vērojams būtisks gan ambulatoro, gan stacionāro pacientu skaita pieaugums. To slimnīca saista arī ar Covid-19 pandēmijas efektu, kad veselības aprūpes pakalpojumi netika nodrošināti un saņemti pietiekamā apjomā.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!