Foto: LETA

Patlaban pievienotās vērtības nodoklis (PVN) netiks mainīts, bet šāda iespēja tiek saglabāta, ja valstij būs strauji jāiegulda aizsardzībā, piektdien, 6. septembrī, valdības un sociālo partneru veidojošajā Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē pauda Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

"Delfi" jau vēstīja, ka pēc spraigām diskusijām koalīcijas partneri, valdības sociālie partneri un valdību veidojošo partiju pārstāvji vienojušies par izstrādāto darbaspēka nodokļu izmaiņu piedāvājumu – celt minimālo algu, diferencētā neapliekamā minimuma vietā ieviest fiksēto neapliekamo minimumu, kā arī iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmēs.

Vērtējot izstrādāto darbaspēka nodokļu izmaiņu piedāvājumu, Ministru prezidente atzina, ka "visi mazliet ir nepamierināti ar rezultātu", tomēr ir panākts mērķis veicināt darbaspēka nodokļu sistēmas konkurētspēju Baltijas valstu vidū.

Siliņa arī atgādināja, ka, izstrādājot izmaiņas darbaspēka nodokļos, nebija vēlme veikt izmaiņas PVN. Tajā pašā laikā viņa sacīja, ka ideja par PVN izmaiņām tiek "saglabāta atvilktnē", kas būs kā "apdrošināšana" gadījumā, ja situācija Ukrainā pasliktinās un Latvijai būs jādomā par lielākiem ieguldījumiem drošībā.

Jau ziņots, ka saistībā ar gaidāmajām izmaiņām minimālās algas apmērā, politiskajām partijām nākamgad tiks iesaldēts valsts finansējums.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja informācija liecina, ka 2024. gadā no valsts budžeta partijām izmaksāti 6,65 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!