Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Sestdien, kad kupls skaits rīdzinieku un pilsētas viesu devās baudīt "Baltās nakts" pasākumus, uz "AB dambja" Pārdaugavā arī kāda lapsa laiski "baudīja" metropoles atmosfēru, novēroja portāls "Delfi".

Lapsas Rīgā – gan tās centrā, gan apkaimēs – manītas arī iepriekš. Kuplastainie zvēri "viesojušies" Āgenskalnā, Rīgas centrā – stacijā, Pārdaugavā un pat Vecrīgā, kā arī citviet.

Pirms pāris gadiem, kad kāda lapsa bija devusies pastaigā pa Vecrīgu un viņas promenādi iemūžināja un ar to dalījās sociālo mediju lietotāji, Valsts meža dienesta Medību daļas pārstāvis Ilgvars Zihmanis skaidroja, ka parasti lapsas mitinās krūmājos, pļavās un mežmalās, kur ir daudz peļu, kas ir lapsas pamatbarība, taču tā spēj labi piemēroties jaunai dzīves videi, tai skaitā pilsētvidei.

"Meklējot jaunas, neaizņemtas dzīvesvietas, lapsas var ierasties arī pilsētās, arī Rīgā, kur ir pietiekami daudz meža platību, parku un citu zaļo zonu. Barības lapsām pietiek arī pilsētvidē, tai skaitā dažādu pārtikas atkritumu un izliktas mājdzīvnieku barības," savulaik teica VMD pārstāvis.

Te, lūk, pāris video, kā lapsām gājis, iepriekš ciemojoties pilsētā.

Savulaik Latvijas Republikas Saeimas ēkas tuvumā Vecrīgā manīta rudā meža dāma, liecināja biedrības "Dzīvnieku brīvība" publicētais video vietnē "Facebook".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!