Foto: Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīca

Sestdien, 7. septembrī, ap pulksten 21 Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas 25. korpusa 2. stāvā izveidojās ārkārtas situācija – slimnīcas personāls pamanīja gruzdēšanu, liecina paziņojums slimnīcas mājaslapā. Aptuveni divu stundu laikā apdraudējums ticis novērsts.

Nekavējoties tika uzsākta pacientu un personāla evakuācija – visi pacienti pārvietoti uz slimnīcas A1 ēku.

Nekavējoties tika izsaukts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Aģentūra LETA svētdienas rītā vēsta, ka, pēc VUGD informācijas, slimnīcā dega elektroinstalācija un durvju aile viena kvadrātmetra platībā. Pirms ugunsdzēsēju ierašanās darbinieki bija sākuši dzēšanas darbus ar ugunsdzēsības aparātiem. No notikuma vietas evakuējās 13 cilvēki.

Apdraudējums tika novērsts un situācija tika pilnībā kontrolēta, nodrošinot pilnīgu drošību gan pacientiem, gan personālam, sestdienas vakarā informēja slimnīcā.

Slimnīcas paziņojumā teikts, ka nav pamata uztraukumam, jo slimnīca turpina savas darbības nepārtrauktību – pacientu aprūpe un slimnīcas pakalpojumi tiek sniegti ierastajā režīmā.

"Šis notikums atgādina par Stradiņa slimnīcas novecojošo infrastruktūru un tikai vēlreiz apliecina, cik svarīga ir moderna un jauna korpusa izbūve, uz kuru kopīgiem spēkiem virzāmies. Mūsu personāls un pacienti ir pelnījuši strādāt un ārstēties mūsdienu prasībām atbilstošos apstākļos," teikts paziņojumā.

Kad speciālisti būs pilnībā pārliecinājušies par drošību, darbība 25. korpusa 2. stāvā tiks pilnībā atsākta.

Šā gada pavasarī slimnīca izsludināja konkursu vēsturisko ēku – 24. un 25. korpusa – atjaunošanai un pārbūvei.

Bija paredzēts, ka 25. korpusā tiks attīstīti rehabilitācijas pakalpojumi ambulatorajiem, dienas stacionāra un stacionārajiem pacientiem, izveidots īpašu Sāpju medicīnas centrs, iekļaujot sāpju medicīnu kā būtisku integrētās veselības aprūpes posmu, kas uzlabos pacientu dzīves kvalitāti un mazinās komplikāciju riskus.

Pēc publiski pieejamās informācijas slimnīcas 25. korpusā izvietotas Oftalmoloģijas (acu slimību) klīnika un Ambulatorās ķirurģijas centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!