Foto: Nacionālie bruņotie spēki

Nacionālie bruņotie spēki (NBS) nezaudē modrību un svarīgi, ka attīstām reaģēšanas spējas un mācāmies no situācijām, ko dzīve nes, par šorīt Latgalē nenoskaidrota "lidojoša objekta", kura dēļ debesīs tika pacelti NATO iznīcinātāji, pauž Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

"Delfi" jau vēstīja, ka Aizsardzības ministrija šodien medijiem paziņoja, ka otrdienas rītā ap pulksten 9 Latvijas valsts robežas tuvumā Gaisa spēki (GS) konstatējuši tobrīd nenoskaidrotu lidojošu objektu, kas tuvojās Latvijas-Baltkrievijas robežai un to šķērsoja Krāslavas novada teritorijā. Vēlāk tika noskaidrots, ka šis objekts bijis putnu bars.

Preses konferencē pēc valdības sēdes Siliņa sacīja, ka šorīt tika saņemts signāls par nenoskaidrotu lidojošu objektu, kā rezultātā NBS pastiprināja pretgaisa aizsardzību uz gaisā pacēla iznīcinātājus, kas aizsargā valsts gaisa telpu.

Premjerministre atzina, ka sabiedrība par notikušo tika informēta, jo šādos gadījumos komunikācijai ir jābūt skaidrai. Siliņa uzsvēra, ka NBS nezaudē modrību un svarīgi, ka Latvija attīstīta reaģēšanas spējas un mācās no situācijām, ko dzīve nes.

"Dzīvojot blakus Krievijai, ir jāmācās diezgan ātri," pauda Siliņa.

Arī aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P) norādīja, ka dzīvojam blakus agresora valstij, tāpēc Latvija ir pastiprinājusi savas reaģēšanas spējas, kā arī esam nepārtrauktā saziņā ar sabiedrotajiem.

Ari viņa vērtējumā, šī rīta gadījums apliecina Latvijas bruņo spēku modrību. "Mēs esam cēluši modrības līmeni," uzsvēra Sprūds.

Ministrs stāstīja, ka lidojošais objekts sākotnēji netika atpazīts, bet, kad tas šķērsoja gaisa telpu, tika pacelti NATO gaisa spēki, lai objektu identificētu. Pēc Sprūda teikā, šādos gadījumos radars var uzrādīt mākoņu sabiezējumu, putnus vai arī dronus. Šajā gadījumā tie izrādījās putni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!