Foto: Shutterstock

Nākamā gada valsts budžetā nav "iezīmēta" papildu nauda ģimenes pabalstiem, tostarp bērna kopšanas pabalstam, kura apmērs nav mainīts kopš 2010. gada, liecina labklājības ministra Ulda Auguļa (ZZS) teiktais LTV raidījumā 1:1.

Nākamā gada valsts budžeta plānā Labklājības ministrija (LM) bija iekļāvusi virkni priekšlikumu, tai skaitā, paredzot pārskatīt ģimeņu materiālo atbalstu. Taču šobrīd 2025. gada valsts budžetā papildu nauda ģimenes pabalstiem nav iezīmēta.

Jāatgādina, ka iepriekš LM rosināja no nākamā gada 1. aprīļa bērna kopšanas pabalstu (t.sk. piemaksu par dvīņiem vai trīņiem) līdz bērna pusotra gada vecumam palielināt no 171 eiro līdz 377 eiro. Šī pabalsta apmērs nav pārskatīts kopš 2009. gada. Tāpat ministrija plānoja no 1. februāra palielināt bērna piedzimšanas pabalsta apmēru līdz 724 eiro (šobrīd tas ir 421 eiro).

Vairāk par iepriekš plānoto, bet valdībā atbalstu neguvušajām izmaiņām var lasīt šeit.

Augulis izteica cerību, ka Saeima, lemjot par budžetu, vēl varētu veikt korekcijas 2025. gada budžetā attiecībā ģimenes pabalstiem. Ja tas netiks izdarīts, ministrija cer, ka ģimenes pabalstus varēs celt 2026. gadā.

Tāpat labklājības ministrs atklāja, ka strādājošie vecāki no nākamā gada pabalstu saņems 60% apmērā no piešķirtā, līdzšinējo 50% vietā. Jāatgādina, ka iepriekš valdība nāca klajā ar paziņojumu, ka strādājošie vecāki saņems 75%.

Vienlaikus valdībā panākta vienošanās neapliekamo minimumu pensionāriem nākamgad dubultot. Šobrīd neapliekamais minimums pensionāriem ir 500 eiro. Iepriekš tika piedāvāts to no nākamā gada palielināt līdz 750 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!