Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Karjeru noslēgušais bokseris Mairis Briedis nākamajās pašvaldību vēlēšanās – 2025. gada vasarā – kandidēs no partijas "Latvija pirmajā vietā", trešdienas vakarā ziņo "Panorāma".

Kā liecina "Panorāmas" rīcībā esošā informācija, sākotnēji Briedim bija plānots sarakstā atvēlēt trešo vietu, taču pēc biedru aptaujas viņš varētu palikt ārpus pirmā piecinieka deputātu kandidātu sarakstā.

Jāatgādina, ka Briedis iepriekš ir kandidēja 14. Saeimas vēlēšanās no partijas "Saskaņa".

Mairis Briedis savu sportista karjeru uzsāka 1999. gadā, savukārt profesionālajā boksā bija kopš 2009. gada, un šajā laikā kļuva par vienu no pasaules vadošajiem bokseriem pirmajā smagajā svarā. Karjeras laikā Briedis izcīnījis trīs no četrām prestižākajām čempionu jostām - WBC, WBO un IBF. Vēl 2019. gadā Pasaules Boksa supersērijā viņš ieguva Muhameda Ali trofeju. 2024. gada augustā Briedis paziņoja par profesionālā boksera karjeras beigšanu.

Brieža rēķinā ir 28 uzvaras un trīs zaudējumi. Briedis pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā tika kritizēts par to, ka sociālajos tīklos publicēja ierakstu, kurā Krievijas izraisītajā karā Ukrainā "nenostājas nevienā pusē" un vainoja medijus karadarbības, viņaprāt, nepareizā atspoguļošanā. Vēlāk sportists iestājās arī pret tā dēvētā "Uzvaras pieminekļa" demontāžu un mēģināja iekļūt Saeimā no partijas "Saskaņa". Saņēmis skarbu pretreakciju, Briedis publiskoja video, kurā viesojas pie bijušā boksera, Kijivas mēra Vitālija Kļičko un pauda atbalstu Ukrainai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!