Foto: Shutterstock

Baltijas Starptautiskā akadēmija (BSA) nav savlaicīgi uzsākusi akreditācijas procesu vairākiem studiju virzieniem, bet tā atteikta diviem studiju virzieniem – "Sociālā labklājība" un "Psiholoģija". Tas apdraud augstskolā studējošo iespēju saņemt valsts atzītus diplomus par augstākās izglītības ieguvi, informē Izglītības un zinātnes ministrija (IZM). BSA studējošajiem tiek piedāvāti vairāki risinājumi.

Studiju virzienu akreditācija dod tiesības augstskolām un koledžām izsniegt valsts atzītus diplomus par augstākās izglītības ieguvi, un tā ir jāatjauno vismaz reizi sešos gados.

Taču BSA nav savlaicīgi uzsākusi akreditācijas procesu vairākiem studiju virzieniem, bet diviem no tiem – "Sociālā labklājība" un "Psiholoģija" – ir atteikta akreditācija. Šajos virzienos studējošajiem tiek kavēta iespēja pabeigt savas studijas konkrētajās programmās.

Studējošajiem ir iespēja izvēlēties vienu no šādiem risinājumiem:

  • Turpināt studijas kādā no citiem akreditētajiem BSA studiju virzieniem;

  • Pāriet uz citu augstskolu, ar kuru BSA ir noslēgusi līgumu par studentu pārņemšanu;

  • Uzsākt studiju pārtraukumu, līdz tiks iegūta jauna akreditācija;

  • Pieprasīt BSA kompensāciju, ja nevēlas turpināt studijas.

IZM aicina BSA studentus vērsties pēc atbalsta vai nu pie augstskolas studējošo pašpārvaldes, vai Latvijas Studentu apvienības, vai sazināties ar BSA, lai iegūtu visu nepieciešamo informāciju par savām turpmākajām iespējām.

Jau ziņots, ka IZM šovasar uzsāka BSA ārkārtas akreditāciju, lai risinātu konstatētos pārkāpumus.

BSA dibināta 1996. gadā. Tā ir sestā lielākā privātā augstskola Latvijā ar 1 252 studējošajiem 2023./2024. akadēmiskajā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!