Foto: LETA

Rīgas domes Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"– "Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" un Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) frakcijas deputāti atbalstījuši neatkarīgā deputāta Valtera Berga uzņemšanu frakcijā, informēja frakcijā.

Bergs 13. septembrī sociālajos medijos paziņoja, ka izstājas no Jaunās konservatīvās partijas. Bergs nolēmis kļūt arī par Nacionālās apvienības biedru.

Bergs uzver, ka lēmums par pievienošanos NA/LRA komandai bijis pārdomāts. Aiziešana no līdzšinējiem politiskajiem kolēģiem neesot bijusi emocionāli viegla, tomēr viņam esot svarīgi palikt uzticīgam konservatīvām un nacionālām vērtībām. Šo politiku, viņaprāt, Rīgas domē pašlaik nodrošinot tikai NA/LRA.

Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks (NA/LRA) Berga pievienošanos paša pārstāvētajam politiskajam spēkam un tā frakcijai vērtē kā iespēju "turpināt vēl efektīvāk īstenot nacionālās politikas prioritātes Rīgas domē".

Savukārt NA/LRA frakcijas priekšsēdētāja Eināra Cilinska ieskatā Bergs ir būtisks papildinājums frakcijai, jo ir deputāts ar lielu pieredzi gan politiskajā, gan juridiskajā, jo īpaši pretkorupcijas, jomā. Viņa zināšanas un iniciatīvas satiksmes un pilsētas īpašumu sakārtošanās jomā būšot ieguvums gan frakcijai, gan iedzīvotājiem.

NA/LRA uzsver, ka ar Berga uzņemšanu tās frakcija Rīgas domē turpina augt, jo divu gadu laikā no sākotnēji ievēlētajiem septiņiem deputātiem tā paplašinājusies līdz deviņiem deputātiem. Tas nostiprina frakcijas pozīcijas Rīgas domē plašāk pārstāvēt iedzīvotāju intereses, pārliecināta politiskā apvienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!