Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Ārvalstu filmu piesaistes programmai atrasts lielisks risinājums, bet par to ekonomikas ministrs Viktors Valainis (ZZS) informēs nākamnedēļ, ceturtdien, 26. septembrī, Saeimas sēdē pavēstīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas vadītājs Harijs Rokpelnis.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka viens no pasaulē lielākajiem straumēšanas servisiem "Netflix", par kura ieceri Latvijā īstenot 20 miljonus eiro vērtu projektu vēstīts šā gada pavasarī, visticamāk, to darīs citviet, jo Latvija nav spējusi nodrošināt skaidrus spēles noteikumus producentiem, kas ar šo kompāniju sadarbojas.

Raidījums vēstīja ierēdņi bez konsultācijām ar kino nozari nolēmuši investīciju piesaistes kārtību mainīt, kas Latvijas piedāvājumu padarītu nekonkurētspējīgu. Tas trāpītu jau pa uzsāktajiem projektiem, kuriem, ienākot Latvijā, tikušas solītas krietni lielākas atlaides.

Nacionālās apvienības (NA) deputāti bija iesnieguši izskatīšanai Saeimā lēmuma projektu, ar kuru plānots uzdot ekonomikas ministram virzīt nepieciešamos grozījumus Ministru kabineta noteikumos, lai atgrieztos pie iepriekšējā ārvalstu filmu piesaistes programmas regulējuma.

Rokpelnis aicināja Saeimu noraidīt NA priekšlikumu, apliecinot, ka risinājums būs pavisam drīz.

"Atliekam šo uz nākamo nedēļu un vairs nebūs aktuāli to uzdot ekonomikas ministram, jo viņš izstāstīs, kāds lielisks risinājums šim atrasts," informēja Rokpelnis.

Savukārt Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) paudusi apņēmību meklēt risinājumus ārvalstu filmu piesaistes programmai, lai nozarei nodrošinātu iepriekš solīto atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!