Foto: LETA

"Jaunās vienotības" (JV) Saeimas frakcijas deputāti ir iesnieguši Saeimas Prezidijam lēmuma projektu par opozīcijas partijas "Stabilitātei!" frakcijas deputāta Jefimija Klementjeva nosūtīšanu uz valsts valodas pārbaudi, portālu "Delfi" informēja JV frakcijas vadītājs Edmunds Jurēvics.

Ievērojot publiski izskanējušo informāciju par Klementjeva nepietiekamo valsts valodas prasmi, Jurēvics septembrī vērsās Valsts valodas centrā (VVC), lūdzot sniegt detalizētu informāciju par Klementjeva valodas prasmju atbilstību augstākā līmeņa – C2 - pakāpei.

Jurēvics informēja, ka VVC ir apliecinājis, ka Klementjeva prasmes nav atbilstošas un šogad viņam tika piemērots attiecīgs administratīvais sods.

"Saeimas deputāta darbs nav iedomājams bez latviešu valodas zināšanām. Jebkuram vēlētajam tautas pārstāvim jāspēj pilnvērtīgi iesaistīties parlamenta darbā, argumentēt savu viedokli un debatēt Saeimas un komisiju sēdēs," sacīja JV pārstāvis.

Ņemot vērā VVC sniegto informāciju, ceturtdien, 26. septembrī, JV Saeimas frakcijas deputāti ir iesnieguši Saeimas Prezidijam lēmuma projektu par deputāta Klementjeva nosūtīšanu uz valsts valodas pārbaudi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!