Foto: Publicitātes attēli

1. oktobrī rīdzinieki varēs sākt balsot par 21 projektu, ko apkaimju biedrības un iedzīvotāji iesnieguši līdzdalības budžeta konkursā. Pie īstenošanas tiks populārākie jeb tie, kuri saņēmuši visvairāk balsu. Tomēr pāris dienas pirms balsošanas konkursā Rīgas dome lēmusi vairākiem projektiem liegt dalību, to skaidrojot ar neatbilstību prasībām. Vairāku apkaimju pārstāvji ar situāciju ir neapmierināti un sola lēmumu pārsūdzēt.

Konkurss Rīgā notiek kopš 2019. gada. Tā mērķis ir dot iespēju iedzīvotājiem lemt par Rīgas budžeta izlietojumu, uzlabojot vidi savā apkaimē. Šādam konkursam no 2025. gada jānotiek visās Latvijas pašvaldībās.

Rīgā kopš 2019. gada atbalstīti 46 iedzīvotāju iesniegtie projekti. Pērn pieteikti 48 uzlabojumi, balsošanai nodoti 30 projekti, bet atbalstu guva desmit.

No 1. oktobra iedzīvotāji varēs balsot par šī gada projektiem – iecerēs šogad ir jauna pastaigu taka, sporta laukumi, atpūtas zonas, aktuāla arī satiksmes drošības uzlabošana dažādās Rīgas apkaimēs.

Kopējais pašvaldības finansējums līdzdalības budžetam šogad ir 700 000 eiro. Viena projekta īstenošanai pašvaldība piešķirs līdz 100 000 eiro.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!