Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Nacionālās apvienības (NA) Rīgas mēra amata kandidāts un saraksta līderis gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās būs Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks, lēmusi partijas valde.

NA izplatītajā paziņojumā medijiem politiskā spēka priekšsēdētājs Raivis Dzintars pauž, ka Ratnieks ir sevi pierādījis darbos, aktīvi sargājot nacionālās intereses un iestājoties par latvisku un sakārtotu vidi galvaspilsētā.

"Rīgai ir vajadzīga jauna enerģija, un Ratnieks tādu iemieso, parādot sevi kā mērķtiecīgu, uzņēmīgu un atbildīgu politiķi. Vienlaikus redzam, ka uz Rīgas mēra krēslu raugās partijas un politiķi, par kuru godaprātu nevaram būt droši. Ir svarīgi, lai pēc vēlēšanām galvaspilsētu pārvalda koalīcija, par kuras vērtībām nav nekādu šaubu. NA ir droša izvēle, jo vienmēr esam bijuši un būsim nacionālo interešu sardzē," norāda Dzintars.

Savukārt Ratnieks sacīja, ka viņam ir redzējums, kā veidot Rīgu latvisku un plaukstošu, kā arī uzlabot rīdzinieku dzīves kvalitāti ne vien pilsētas centrā, bet arī apkaimēs.

"Mans mērķis ir attīstīt Rīgas ekonomiku un starptautisko konkurētspēju un veidot galvaspilsētu dzīvīgu, sakoptu, drošu un labklājīgu visiem tās iedzīvotājiem," uzsver Ratnieks.

Ratnieks ieguvis profesionālā maģistra grādu tiesību zinātnē un jurista kvalifikāciju Latvijas universitātē. Kopš 2022. gada novembra Ratnieks ir Rīgas domes deputāts, un pirms tam viņam bijusi darba pieredze Rīgas pašvaldībā.

Pašvaldību vēlēšanas Latvijā notiks 2025. gada 7. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!