Foto: Shutterstock

Sestdien, 5. oktobrī, Skolotāju dienā, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs skolotājiem atgādina, ka viņi ir Latvijas nākotnes veidotāji.

"Savus skolas gadus mēs atceramies visu mūžu. Un no skolotājiem atkarīgs, kādas būs šīs atmiņas. Un skolotāji ir tie, kuri bērnus un jauniešus iedvesmo, iedrošina un palīdz neapjukt milzīgajā informācijas upē, kas kļūst tikai dziļāka un straujāka. Sirsnīgi sveicu Skolotāju dienā visus pedagogus," raksta prezidents.

Viņš vēl, lai ikvienam skolotājam izdodas iedvesmot, radīt izzināšanas prieku un izzināt un augt pašiem.

"Lai izdodas gan savus, gan skolēnu šķietami nereālos sapņus padarīt par īstiem sasniegumiem! Vēlu jums arī spēku dažkārt apstāties un parūpēties pašiem par sevi un vienam par otru, jo jūs mums esat vajadzīgi. Jūs esat Latvijas nākotnes veidotāji," vēlot skaistu un priecīgu Skolotāju dienu, pauž Rinkēvičs.

Jau vēstīts, ka līdz ar šo gadu Skolotāju dienu atzīmēs 5. oktobrī.

Līdz šim Skolotāju dienu Latvijā atzīmēja oktobra pirmajā svētdienā, bet starptautiski – 5. oktobrī.

Starptautisko skolotāju dienu atzīmē kopš 1994. gada pēc Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) iniciatīvas. Šis datums izvēlēts par godu UNESCO un Starptautiskās darba organizācijas 1966. gada 5. oktobrī pieņemtajai rekomendācijai par skolotāju statusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!