Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Mūsu kopīgais mērķis ir augstvērtīga izglītība katram bērnam Latvijā, un atslēga tam ir skolotāji, pauž izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV), sveicot pedagogus Skolotāju dienā.

"Skolotājs ir tā profesija, kurai dota iespēja atstāt vislielāko iespaidu uz nākotnes cilvēku - šodien ielikt tos pamatus, kas gadu desmitiem palīdzēs attīstīties un veidot savu dzīves ceļu," uzsver Čakša.

Politiķe ir pārliecināta, ka katrs var nosaukt skolotājus, kas mudināja domāt un skatīties plašāk, palīdzēja apgūt formulas un gramatikas likumus, iedvesmoja ar savu personību un mīlestību pret profesiju un bērniem.

"Lai jums spēks, pacietība un mīlestība, sniedzot mūsu bērniem zināšanas un iespēju atrast savus talantus un attīstīties," vēl izglītības ministre, atkārtoti apliecinot, ka strādās pie pedagogu profesijas prestiža un pedagogu atalgojuma celšanas.

Skolotāju diena Latvijā šogad pirmo reizi tiek atzīmēta 5. oktobrī. To paredz Valsts prezidenta Edgara Rinkēviča virzītie grozījumi likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām", ko Saeima galīgajā lasījumā pieņēma pavasarī.

Līdz šim likumā bija paredzēts, ka Skolotāju diena tiek atzīmēta oktobra pirmajā svētdienā.

Šajā datumā kopš 1994. gada pēc Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācijas (UNESCO) iniciatīvas tiek atzīmēta Starptautiskā skolotāju diena. Datums izvēlēts par godu UNESCO un Starptautiskās darba organizācijas 1966.gada 5.oktobrī pieņemtajai Rekomendācijai par skolotāju statusu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!