Foto: LETA

Sestdien Esplanādes parkā notika kustības "Par brīvu Palestīnu" rīkots bojāgājušo Palestīnas civiliedzīvotāju piemiņas pasākums, kur starp apmeklētājiem redzams arī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (P). Amatpersonas klātbūtne pasākumā izsaukusi asu reakciju no "X" lietotājiem. "Delfi" skaidro, kāpēc deputāts apmeklēja šo pasākumu, kāda ir Latvijas nacionālā pozīcija Izraēlas un "Hamās" konfliktā un kas par situāciju sakāms ekspertam.

Preses relīzē par pasākumu vēstīts, ka Gazas veselības ministrijas dati aplēsušu 34,344 Gazā nogalinātos, bet kopējais upuru skaits ir lielāks. Savukārt ANO Starptautiskā tiesa atzinusi, ka Izraēlas darbības Gazā ir raksturojamas kā iespējams genocīds. Tāpat Izraēla pārkāpj palestīniešu tiesības uz pašnoteikšanos, ilgstoši okupējot, kolonizējot un anektējot palestīniešu teritorijas jau 57 gadus, kā rezultātā tiek pieprasītas globālas sankcijas Izraēlai ANO Ģenerālajā asamblejā, par ko nobalsoja arī Latvija, vēsta pasākuma organizatori.

Organizatoru prāt, Eiropas Savienības (ES) valstis, tostarp Latvija, pārdod agresorvalstij, proti, Izraēlai, ieročus, informācijas tehnoloģijas un citus produktus, tādējadi vecinot "palestīniešu teritoriju okupāciju un genocīda turpināšanos Gazā".

Pasākuma organizatori aicina Latvijas tautu iestāties pret Latvijas līdzdalību šajā genocīdā. Pasākumā ar svecīšu nolikšanu, runu izteikšanu un lielā Palestīnas karoga kopīgu izritināšanu tiks pieminēti šie neskaitāmie upuri.

Lai gan pasākumu sākotnēji vēlējās rīkot pie Brīvības pieminekļa, par to iebilda Rīgas pieminekļu aģentūra, tāpēc pasākums noritēja Esplanādes laukumā. Pasākumā piedalījās aptuveni 100 cilvēki, kas rokās turēja plakātus ar tādiem saukļiem kā "Cilvēkiem Gazā nav ko ēst", "Nost ar Genocīdu", "Free Gaza" ("Atbrīvot Gazu") un citiem.

Starp pasākuma apmeklētājiem redzams arī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (P). Tas izsaucis lielu "X" lietotāju neizpratni.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!