Foto: DELFI

Ministru kabinetā (MK) saskaņošanai iesniegs rīkojuma projekts, ar kuru lūgts piešķirt 81 248 eiro, lai Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) varētu segt izmaksas, kas radās, palīdzot tiem jauniešiem, kuri, izmantojot tūroperatoru "Fisom", bija iestrēguši Spānijā un Francijā. Tas izriet no Tiesību aktu portālā (TAP) publicētās informācijas. Rīkojuma projekta anotācijā arī stundu pa stundai aprakstīta glābšanas procedūra. Portāls "Delfi" piedāvā ieskatu tajā, kā šajās augusta dienās risinājās palīdzības process.

PTAC pulksten 12 telefoniski saņem informāciju no "Fisom" pārstāvja, ka ceļojumā radušies neparedzēti apstākļi, proti, divi no trim autobusiem ir salūzuši, bet "Fisom" nav citu transportlīdzekļu, lai nodrošinātu tālāku ceļu. Uzņēmums lūdz PTAC iesaistīties un organizēt ceļotāju nogādāšanu atpakaļ Latvijā.

"Fisom" pārstāvis arī informē, ka 120 ceļojuma dalībniekiem (ceļotāji no diviem autobusiem ar tehniskām problēmām) nepieciešams steidzami noorganizēt palikšanu kempingā, ko var nodrošināt aptuveni 130 kilometru attālumā no Madrides.

Dienas laikā PTAC regulāri sazinās ar "Fisom", lūkojot saprast ceļojuma apdrošināšanas situāciju, kā arī, mudina uzņēmumu sazināties ar AAS "BALTA", lai saprastu, vai apdrošinātājs var kā līdzēt, jo PTAC repatriāciju var organizēt tikai tādos gadījumos, kad uzņēmumam ir likviditātes problēmas.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!