Foto: Publicitātes foto

Zemgales rajona tiesa Jelgavā otrdien, 8. oktobrī, apmierinājusi bijušā hokejista Helmuta Baldera-Sildedža prasību pret viņa krustdēlu Kasparu Brunovski par 4,041 miljona eiro aizdevuma atmaksu, portālam "Delfi" apstiprināja tiesā.

Baldera-Sildedža pārstāvji paziņojumā medijiem norādīja, ka tiesa piedzinusi visu neatmaksāto aizdevumu – kopumā 4 041 323,90 eiro un arī likumiskos nokavējuma procentus 176 979,98 eiro. Tāpat piedzīti arī tiesas izdevumi.

Baldera-Sildedža un Brunovska starpā jau ilgstoši pastāv strīds par aizdevuma atmaksu, ko Balderis- Siledzis bija izsniedzis SIA "Ezerkauliņi Agro" īpašniekam Brunovskim vairāku gadu garumā par kopumā 7 316 555 eiro.

Tā kā Brunovskis pārstāja atmaksāt aizdevumu, kā arī nepildīja daudzkārtējus solījumus tās pildīt, Balderis-Sildedzis bijis spiests celt prasību tiesā par neatmaksātā aizdevuma un likumisko nokavējuma procentu piedziņu, norādījuši viņa pārstāvji.

"Esmu apmierināts ar tiesas pieņemto spriedumu un ceru, ka Kaspars Brunovskis to izpildīs un beidzot atdos man viņam izsniegto aizdevumu. Uzskatu to par cinisma augstāko pakāpi, ka mans krustdēls Kaspars Brunovskis centās dažādi novilcināt aizdevuma atmaksu, lai cerībā uz tiesas sistēmas tempu sagaidītu manu nāvi un naudu man neatdotu. Turklāt vēl ciniskāk, ka viņš ir arī "Jaunās Vienotības" deputāts Salaspils domē, kas prasītu augstāku ētiku un godaprātu. Taču pat tiesvedības laikā viņš visādos veidos mēģināja izvairīties no sava pienākuma atmaksāt parādu, aizbildinoties pat ar zinātniskās fantastiska žanra cienīgiem iemesliem", preses paziņojumā citēts Balderis Sildedzis.

"Lursoft" informācija liecina, ka SIA "Ezerkauliņi Agro" Brunovskim pieder 25% kapitāldaļu, vēl 25% pieder Kristīnei Brunovskai, bet Diānai Balderei-Sildedzei pieder 20% kapitāldaļu.

Vēl pa 15% kapitāldaļu pieder gan Helmutam Balderim-Sildedzim, gan Anitai Balderei-Sildedzei.

Brunovskis ir uzņēmuma valdes priekšsēdētājs.

2022. gadā uzņēmums strādāja ar 720 877 eiro apgrozījumu un 762 312 eiro peļņu. Informācija par 2023. gadu vēl nav publicēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!