Foto: LETA

"Progresīvie" Rīgas mēra amatam izvirza pašreizējo Rīgas domes deputātu Viesturu Kleinbergu, pirmdien informēja partija.

Kleinbergs iepriekš ir bijis Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas vadītājs un Dienesta "Samariešu atbalsts mājās" vadītājs. Viņš ieguvis maģistra grādu sociālajā darbā un sociālā darbinieka kvalifikāciju, kā arī bakalaura grādu politikas zinātnē Latvijas Universitātē.

Paziņojumā presei Kleinbergs uzsver, ka pārmaiņas var panākt, investējot līdzekļus saimnieciski.

"Kad nav izlēmības, tad zaudējam miljonus. Jaunā ielu uzturēšanas līguma konkursu Rīgas domes vadība novilka līdz pēdējam brīdim – rezultātā par jauno līgumu pārmaksāsim 150 miljonus, jo nebija radīta pietiekama konkurence. Vanšu tilta iespējama slēgšana gājējiem var kļūt par realitāti. Remonts ilgi atlikts, tagad ir pasaulē dārgākais piedāvājums," norāda Kleinbergs, solot uzreiz pēc vēlēšanām uzdot sākt darbu pie jaunā ielu uzturēšanas līguma.

Tāpat partija sola izstrādāt programmu Rīgas tiltiem, un kopējās pilsētas infrastruktūras attīstības plānu 20 gadiem. "Lai arī pašiem rīdziniekiem būtu skaidrs, ko un kā remontēs vispirms un ko pēc tam. Uzņēmēji varēs tam gatavoties, tā palielināsies konkurence un samazināsies izmaksas," prognozē mēra amata kandidāts.

Viņš norāda, ka tagad Ir radīti visi priekšnosacījumi, lai Latvijas galvaspilsētā notiktu attīstība, aktivizētos māju siltināšana un pārmaiņas pilsētvidē. "Bet ir jāizbeidz pašreizējā atlikšanas un stagnācijas politika. Rīgas domes atvilktnēs pašlaik guļ risinājumi gan apkaimju iekšpagalmu sakārtošanai, gan programma uzņēmējiem, kuri vēlas sākt savus biznesus Rīgas centra ielās. Šie mehānismi ir tikai jāiedarbina, nevis jāstāsta, cik tas viss sarežģīti," pauž Kleinbergs.

Partija 2025. gadā gaidāmajās Rīgas domes vēlēšanās plāno veidot "atvērtu sarakstu".

Jau ziņots, ka partijas sāk "bruņoties" cīņai par galvaspilsētas mēra krēslu un par saviem pretendentiem jau paziņojuši vairāki politiskie spēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!