Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Neskatoties uz to, ka Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis Reirs (JV) pieļauj diskusijas 2025.gada budžetā paredzēt "deputātu kvotas", viņa partijas biedre, Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) uzsver, ka koalīcija vienojusies tādas neieviest.

Reirs otrdien, 15. oktobrī, žurnālistiem pauda, ka 2025.gada budžetā nav paredzētas "deputātu kvotas", bet koalīcijā vēl par to tiks spriests. Reirs "neredz neko sliktu" "deputātu kvotās". Viņaprāt, deputāti, tiekoties ar iedzīvotājiem, redz sabiedrības vajadzības "nedaudz savādāk".

Pēc politiķa vārdiem, vairāk nekā 90% no visām "deputātu kvotām" tiek novirzīti nevalstiskajam sektoram.

Reirs jau iepriekš "Delfi TV" raidījumā "Kāpēc" komentēja iespējamību, vai, izskatot 2025. gada budžetu otrajā lasījumā Saeimā, būs kāda vismaz minimāla iespēja deputātu priekšlikumiem, kas prasītu papildu naudu.

"Pašreiz par to nav bijusi runa, bet, ņemot vērā, ka katrā gadā un katrā parlamentā tā kāja paslīd, nu, tad varbūt būs," pauda Reirs.

Tomēr Ministru prezidente otrdien publiskoja paziņojumu vietnē "x", uzsverot, ka koalīcija ir vienojusies - "deputātu kvotas" netiks atjaunotas.

"Esam noteikuši skaidrus un vienlīdzīgus nosacījumus budžeta līdzekļu piešķiršanai," piebilst Siliņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!