Foto: Publicitātes attēli

Ceturtdien, 17. oktobrī, Rīgā, Latvijas Nacionālajā vēstures muzejā sākas drošības un ārpolitikas forums "Rīgas konference 2024", kas ik gadu pulcē augsta mēroga ārpolitikas un aizsardzības ekspertus.

17. oktobrī sākas pirmā no trim diskusiju dienām, un tās atklāšanā piedalīsies valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Atklāšana sākās pulksten 16 un to iespējams vērot portālā "Delfi".

Tiešraide no diskusijām pieejama arī angļu valodā.

Konferences pirmajā dienā to atklāja LATO valdes priekšsēdētājs Jānis Karlsbergs, kā arī runu teica valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Tāpat Rinkēviču izvaicāja medija "CNN" žurnāliste Kimberlija Doužera (Kimberly Dozier). Viņa vaicāja viņam gan ar Ukrainas atbalstu saistītus jautājumus, gan par karu Tuvajos Austrumos.

Tāpat diskusijā par nākotnes Eiroatlantisko drošību piedalījās Latvijas ārlietu ministre Baiba Braže (JV), Lietuvas ārlietu ministrs Gabrieļus Landsberģis, ASV valsts sekretāra vietnieks Eiropas un Eirāzijas lietās Džeimss Obraiens (James O’Brien), Karaliskā Apvienoto pakalpojumu institūta ģenerāldirektore Karina von Hipela (Dr Karin von Hippel).

Kā vēstīts "Rīga Conference" mājaslapā, šogad galvenais diskusiju uzsvars ir uz Ukrainas uzvaru, Eiropas drošību, mākslīgā intelekta ietekmi, globālajiem izaicinājumiem, ANO statūtu lomu, NATO stratēģisko partnerību.

"Rīgas konference 2024" norisināsies līdz 19. oktobrim. Tā tiek organizēta hibrīdformātā: ar ierobežotu dalībnieku skaitu klātienē, un plašākai auditorijai tiešsaistē, lai nodrošinātu maksimālu drošību un elastību visiem dalībniekiem un runātājiem, vēsta organizatori.

Portālā "Delfi" būs iespējams sekot līdzi konferences norisei.

Kopš 2006. gada "Rīgas konference" ir kļuvusi par vienu no svarīgākajām diskusiju platformām par drošību un ārpolitiku Baltijas jūras reģionā.

Pasākumu kopīgi organizē Latvijas Transatlantiskā organizācija (LATO), Aizsardzības ministrija un Ārlietu ministrija.

Ar konferences programmu iespējams iepazīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!